Κούλογλου: Το προσφυγικό αποκάλυψε ότι η βασίλισσα Ευρώπη είναι γυμνή

Permalink

«Η Ευρώπη πάει κατά διαόλου» δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Αlpha 989 και στους δημοσιογράφους Έφη Αλεβίζου και Νικόλα Καμακάρη για το προσφυγικό.  Αυτό φάνηκε ήδη, όπως εξήγησε, και κατά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όπου επικράτησαν εθνικοί εγωισμοί, στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οι χώρες του νότου και δημιουργήθηκαν φυγόκεντρες τάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Σε όλα αυτά, το προσφυγικό έδρασε σαν καταλύτης και στην πραγματικότητα αποκάλυψε ότι η βασίλισσα Ευρώπη είναι γυμνή, πρόσθεσε.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε και για τη γραπτή ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος χθες προς την Κομισιόν ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με την πρόσφατη δημοσίευση εγγράφων που αποκαλύπτουν μυστικές συνεννοήσεις ανάμεσα στον Τούρκο Πρόεδρο, Ερντογάν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε επιπλέον κονδύλια προκειμένου να μην ανοίξει τα σύνορα και να προκαλέσει αθρόα διέλευση μεταναστών σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Επιπλέον, η Κομισιόν καθυστέρησε την δημοσίευση έκθεσης προόδου της Τουρκίας, ώστε να διευκολύνει τον Ερντογάν στις τελευταίες εκλογές. Αυτό δείχνει τη θέση ισχύος του Ερντογάν, ο οποίος εκμεταλλεύεται με έναν ακραίο τρόπο τη στρατηγική αδυναμία της Ευρώπης που δημιουργήθηκε κυρίως από δικά της σφάλματα, σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου.

Ο Στέλιος Κούλογλου επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία της ΕΕ για τα λάθη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και του πολέμου στη Συρία και τη Λιβύη που προξένησαν κύματα προσφύγων. Ιδιαίτερα επέκρινε τη γερμανίδα καγκελάριο ότι πολλαπλασίασε το μεταναστευτικό ρεύμα με το κάλεσμά της στους μετανάστες να έρθουν στη Γερμανία, το οποίο στη συνέχεια πήρε πίσω όταν είδε ότι της δημιουργεί εσωτερικά πολιτικά προβλήματα.

Για την πρόταση εμπλοκής του ΝΑΤΟ  στις τουρκικές ακτές, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο να υπερκεράσουν την Ελλάδα και να δημιουργήσουν ένα είδος τείχους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των μεταναστών και των προσφύγων.  Στόχος είναι η ανακοπή της διέλευσης τους στην Ελλάδα άρα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης μη λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη ότι οι πρόσφυγες είναι σαν το νερό και αν κλείσουν τη δίοδο των Βαλκανίων, θα βρουν άλλη δίοδο.

Πρωταρχικός στόχος θα έπρεπε να είναι η επίλυση των πραγματικών αιτίων, δηλαδή η κατάπαυση των εστιών πολέμου όχι μόνο στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που αιμορραγεί πρόσφυγες.

 

 

 


(Visited 415 times, 1 visits today)

Read more:
27866348250_792cfa8a08_z
Ο Στέλιος Κούλογλου ενημερώνει για την Ολομέλεια του Στρασβούργου 4-7 Ιουλίου 2016

O Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ενημερώνει για τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Στρασβούργου 4-7 Ιουλίου 2016 στο καθιερωμένο...

Close