Κούλογλου: Οι πολιτικές λιτότητας προκάλεσαν φυγόκεντρες τάσεις στην Ευρώπη

Permalink

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στον Παύλο Τσίμα για την έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή, 18 και 19 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες με κεντρικά θέματα το προσφυγικό και το BREXIT.

Ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό θέμα την απειλή εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ δεδομένου ότι δεν υπάρχει ένα συναινετικό σχέδιο ούτε ομοφωνία ανάμεσα στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Όπως είπε, ο Κάμερον ενώ δεσμεύτηκε προεκλογικά για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, φαίνεται ότι πλέον έχει αλλάξει γνώμη και για να γίνει αυτό ζητά ανταλλάγματα από την Ευρώπη, προκειμένου να πείσει τη βρετανική κοινή γνώμη να ψηφίσει κατά στο δημοψήφισμα.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δε μπορούμε να περιμένουμε κάτι θεαματικό από τη σύνοδο κορυφής. Θα υπάρξει εμμονή να μην κλείσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, αυτή είναι και η γραμμή της Μέρκελ και του Βερολίνου, θα γίνει μια ακόμα προσπάθεια με την Τουρκία μήπως σταματήσει τις προσφυγικές ροές και θα επιβεβαιωθεί ο ρόλος του ΝΑΤΟ όπως έχει καθοριστεί τις τελευταίες ημέρες.

Υπάρχουν πολλές φυγόκεντρες τάσεις που έχουν προκύψει από τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες έχουν απογοητεύσει και αποθαρρύνει και δεν έχουν κάνει ελκυστικό το σχέδιο της Ευρώπης για τους Ευρωπαίους, τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

 

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

https://archive.org/details/skai_17_02_16


(Visited 119 times, 1 visits today)

Read more:
Μυρωδιά..
Μυρωδιά… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close