Παρέμβαση Κούλογλου στην Επιτροπή Ανάπτυξης για τη Νέα Συμμαχία για την Επισιτιστική Ασφάλεια

Permalink

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μίλησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης όπου συζητήθηκε η έκθεση της Ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Marie Heubuch, σχετικά με τη Νέα Συμμαχία για την Επισιτιστική Ασφάλεια και τη Διατροφή για την Αφρική.

Στην παρέμβασή του, ο Στέλιος Κούλογλου συνεχάρη την εισηγήτρια των Πρασίνων για την εξαιρετική όπως είπε δουλειά που έχει γίνει στην έκθεση. Υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας των μικρών καλλιεργητών της Αφρικής και της διαφύλαξης της ελευθερίας παραγωγής, ανταλλαγής και πώλησης σπόρων από τους μικροκαλλιεργητές σε αντίθεση με τις προσπάθειες εταιρειών να ελέγξουν την αγορά των σπόρων. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του αποκλεισμού των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (GMOs) καθώς και υπέρ της ενδυνάμωσης και αναγνώρισης του ρόλου των γυναικών στη διαδικασία της παραγωγής.

Η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχει εδώ και καιρό πάρει θέση για την ανάγκη προσαρμογής των στόχων και των μέσων επίτευξης αυτών μέσω αυτής της Νέας Συμμαχίας και θα προτείνει τροπολογίες που θα ενισχύουν τη θετική κατεύθυνση στην οποία κινείται η έκθεση της κ. Heubuch.

 

Ολόκληρη η παρέμβαση του Στέλιου Κούλογλου

Τέσσερα σημεία θέλω να υπογραμμίσω σε μια εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει. Εμείς ως Αριστερά θέλουμε να υπογραμμίσουμε: Πρώτον, όχι συντριβή των μικρών καλλιεργειών από τις μεγάλες εταιρείες και αντίθετα διαφάνεια των μεγάλων εταιρειών. Δεύτερο σημείο, προστασία του κεφαλαίου «σπόροι», και της ποικιλίας της παραγωγής. Παράλληλα, με την απαγόρευση των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. Τρίτο σημείο, όχι σε μια νέα πράσινη επανάσταση που θα καταστρέψει το περιβάλλον και στην Αφρική. Και τέταρτο σημείο, ισότητα και διασφάλιση της συμμετοχής των γυναικών στη διαδικασία της παραγωγής. Θα προτείνουμε κι εμείς τροπολογίες για να ενισχύσουμε αυτή την πολύ θετική κατεύθυνση της εισήγησης.

 

Δείτε εδώ την παρέμβαση του Στέλιου Κούλογλου


(Visited 65 times, 1 visits today)

Read more:
EP-040135A_CETA_TTIP
Κούλογλου: Χριστούγεννα με το μαγαζί της γειτονιάς, όχι με την Amazon

«Υπάρχουν σήμερα νέα καθήκοντα για την Αριστερά, που πάντα ήταν στο πλευρό των αδυνάτων. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό όσων...

Close