Η καλλιέργεια κάνναβης ανοίγει ένα τεράστιο κύκλο εργασιών για τη χώρα

Permalink

» Πρέπει να βρούμε έξυπνους τρόπους ως χώρα για να βγούμε από τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε» είπε ο Στέλιος Κούλογλου ο οποίος μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Σερρών για την επιτυχία που σημείωσε η ημερίδα για την κλωστική και ιατρική κάνναβη που διοργάνωσε ο ίδιος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για την τρίτη δράση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Την στιγμή που η αγροτική παραγωγή παρουσιάζει προβλήματα και οι επιδοτήσεις για το βαμβάκι τελειώνουν σε λίγο, πρέπει από τώρα να προετοιμαστούμε, συμπλήρωσε. Στην Ελλάδα οι κλιματικές συνθήκες είναι ιδανικές για την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης που ήταν άλλωστε παραδοσιακό ελληνικό εξαγώγιμο προϊόν μέχρι την απαγόρευση της από τον Ιωάννη Μεταξά.

H κλωστική κάνναβη είναι ένα καθαρά οικολογικό προϊόν που δεν έχει καμία ψυχοτρόπο επίδραση, αντιθέτως μπορούμε να φτιάξουμε πολλά προϊόντα και μάλιστα η καλλιέργειά της επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με επιδοτήσεις που φτάνουν έως και τα 70 χιλιάδες ευρώ για νέους αγρότες.

Επιπλέον τα κόστη για την παραγωγή δεν είναι μεγάλα, είναι μια νέα βιομηχανία και μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στον αγροτικό τομέα που μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και αυτό είναι το ζητούμενο και το στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Από την ημερίδα προέκυψε και η είδηση ότι ετοιμάζεται κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα επιτρέπει την καλλιέργεια και στην Ελλάδα, ώστε να προλάβουμε και τη σπορά αυτής της χρονιάς, γιατί υπάρχουν αγρότες οι οποίοι είναι έτοιμοι να καλλιεργήσουν αλλά δεν είχαν το πράσινο φως.

Την είδηση αυτή ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συμμετείχε στην ημερίδα.

Όπως επεσήμανε ο Στέλιος Κούλογλου, σε χώρες που είχαν παλιότερα κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στην κάνναβη, όπως οι ΗΠΑ, βλέπουμε τώρα 23 από τις 50 πολιτείες να έχουν επιτρέψει την ιατρική χρήση της και τη συνταγογράφηση ενώ στη Γερμανία τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν τα έξοδα για τη φαρμακευτική κάνναβη. Στο Κολοράντο σημειώθηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% το χρόνο και φυσικά μείωση του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών. Πολλοί Έλληνες που είναι ενήμεροι για τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης, αναγκάζονται πολλές φορές με ημιπαράνομο τρόπο να εισάγουν σκευάσματα από το εξωτερικό τη στιγμή που η χώρα θα μπορούσε να παράγει και να εξάγει η ίδια το προϊόν.

«Αν εμείς συζητάμε για το αν είναι σωστό ή όχι προφανώς είμαστε πίσω, δεδομένου ότι γύρω από αυτό ανοίγεται ένας τεράστιος κύκλος εργασιών.»

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:


(Visited 1.365 times, 1 visits today)

Read more:
Με περικεφαλαία..
Με περικεφαλαία… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close