Στη σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

Permalink

Την εκτίμηση του πως η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας «στο Κόκκινο» και στον Κώστα Σαββόπουλο.

Ο κ. Κούλογλου αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ευρώπης με την Τουρκία για το προσφυγικό, τόνισε ότι αυτή γίνεται με την Τουρκία να είναι σε θέση ισχύος.

Υπογράμμισε πως στην Ευρώπη εκφράζονται ανησυχίες πως αν η Ελλάδα αποσταθεροποιηθεί λόγω του προσφυγικού, «θα ξεδιπλωθεί η πλήρης διάσταση της αδυναμίας της Ευρώπης να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα».

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε κατά τον κ. Κούλογλου να ωθήσει τους βρετανούς ψηφοφόρους το καλοκαίρι να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμα υπενθύμισε την πρόταση του που υιοθετήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της αριστεράς (GUE – NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  για την επιβράβευση του κινήματος και των εκδηλώσεων αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε πολίτες, οργανώσεις και δημοτικοί άρχοντες  που έχουν επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να παρουσιαστούν σε ειδική τελετή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

 

 

 


(Visited 46 times, 1 visits today)

Read more:
Πολιτική ευθύνη...
Πολιτική ευθύνη…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close