Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την κρίση ηγεσίας στην Ευρώπη

Permalink

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής, στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, είπε ότι η Τουρκία έπαιξε ένα παιχνίδι εκμεταλλευόμενη τη δυσαρμονία και τον πανικό και την κρίση ηγεσίας που χαρακτηρίζει την Ευρώπη αυτή τη στιγμή, προκειμένου να πάρει όσο γίνεται περισσότερα ανταλλάγματα οικονομικά και όχι μόνο.

Από την άλλη πλευρά εκτίμησε ότι η συμφωνία αυτή όπως πάει να διαμορφωθεί ευνοεί την Ελλάδα, διότι αποφορτίζει το πρόβλημα και σταδιακά μπορεί να το βάλει σε μια διαδικασία επίλυσης, πληρώνοντας φυσικά την Τουρκία.

Παρά τις μερικές ελλείψεις, είπε ότι η ελληνική πλευρά έχει διαχειριστεί καλά το ζήτημα, τονίζοντας την αξιοθαύμαστη στάση αλληλεγγύης που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός. Μάλιστα, όπως είπε, πρότεινε ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τη διοργάνωση μιας ειδικής τελετής στις Βρυξέλλες προσκαλώντας όλους αυτούς τους «άγνωστους μικρούς ήρωες της αλληλεγγύης στην Ελλάδα» ώστε να τιμηθούν στα πλαίσια του νόμπελ Ειρήνης. Η πρόταση του Στέλιου Κούλογλου έγινε αποδεκτή από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ομόφωνα και με ενθουσιασμό.

Η εικόνα της χώρας έχει βελτιωθεί κατά πολύ, ωστόσο υπάρχει ακόμα η σκιά του GREXIT, κάτι που δεν λέγεται μεν ανοιχτά αλλά είναι στο μυαλό όλων και στις αποφάσεις που παίρνουν και για το προσφυγικό. Εκτός από την Ελλάδα, καμία από τις άλλες χώρες, ούτε και η Τουρκία, δεν έχουν τηρήσει τις υποχρεώσεις τους χωρίς να τους επιβάλλονται κυρώσεις για την παραβίαση διεθνών συμφωνιών και κανόνων, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δε γίνεται, όπως είπε, να δέχεται η Ελλάδα καταιγισμό αντιδράσεων, όταν επιχείρησε να κάνει δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας και η Ουγγαρία που ζητά δημοψήφισμα για τη φιλοξενία 1200 προσφύγων να μη δέχεται καμία αντίδραση.

Δυστυχώς, η ακροδεξιά έχει επιβάλει την ατζέντα της σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης και επηρρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις και στη Γερμανία και στην Αυστρία και αλλού και όταν συμβαίνει αυτό οι νεοναζί θα επωφελούνται.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:


(Visited 121 times, 1 visits today)

Read more:
10 fevr
Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου – Απόσπασμα από την «Κενή Διαθήκη του Μωυσή»

Η «κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου,...

Close