Η στάση των Ελλήνων στο προσφυγικό ακύρωσε την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας

Permalink

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΚΥΜΑ FM 90,3 και στους δημοσιογράφους Νικολέτα Δουκάκη και Γιώργο Ράδο τη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό και την επικείμενη συμφωνία με την Τουρκία.

Η λύση αυτή δεν είναι η καλή λύση, είπε, είναι όμως η μόνη λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Ελλάδα. Η μόνη λύση που έχει η Ελλάδα δεδομένου ότι οι άλλες χώρες έχουν κλείσει τα σύνορα, είναι να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία με την Τουρκία παρόλου που αυτή τη στιγμή η Τουρκία δε συμπεριφέρεται σαν ένας κανονικός και αξιόπιστος ομιλητής.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι άπαξ και ανακοπεί το ρεύμα των προσφύγων θα τεθεί σε εφαρμογή και η συμφωνία που όριζε τον καταμερισμό των προσφύγων σε όλες χώρες της ΕΕ και επομένως θα εκτονωθεί και η κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία είχε εξαρχής συμφωνηθεί να λάβει 25 000 πρόσφυγες.

Αν δε συμβεί αυτό και οι πρόσφυγες παραμείνουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, οι νεοναζί περιμένουν στη γωνία να γίνει κάποιο επειδόδιο από πρόσφυγα ή μετανάστη για να το εκμεταλλευτούν προκειμένου να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα, η οποία έχει επικρατήσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης κι αυτό οδήγησε στο κλείσιμο των συνόρων, συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε μάλιστα άκρως απογοητευτική τη στάση της Γαλλίας και εξοργιστική τη στάση των χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία που ενώ ευθύνονται για τους πολέμους δεν αναλαμβάνουν το μερίδιο ευθυνών που τους αναλογεί και δε δέχονται πρόσφυγες.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις πολλών ευρωπαίων ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα, τις χαρακτήρισε ως ευχολόγια και συμπλήρωσε ότι «ζούμε στην ήπειρο της υποκρισίας».

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναζητούσαν εδώ και καιρό πρόσχημα, είπε, όπως τη μη έγκυρη δημιουργία hot spots, για να το περάσουν στην εγχώρια κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν κάνει πάλι καλά τη δουλειά της. Η στάση Ελλήνων ακύρωσε αυτή την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας με αποτέλεσμα να κάνουν πλέον στην Ευρώπη εν ψυχρώ κινήσεις.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε επίσης ότι είναι ήδη υπό οργάνωση ειδική τελετή της ομάδας της Ευρωαριστεράς, ύστερα από πρωτοβουλία του ιδίου, προς τιμήν των «μικρών και αγνώστων ηρώων της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα που προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος ζητώντας την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε ότι σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές η χώρα πρέπει να έχει ένα ενιαίο μέτωπο και να επιδείξει σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Είναι ο πιο δύσκολος Μάρτης που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια και αν αρχίσουμε να κάνουμε αηδίες για ένα σαρδάμ αυτό θα ήταν καταστροφή, είπε χαρακτηριστικά.


(Visited 63 times, 1 visits today)

Read more:
187450-screen_shot_2015-10-15_at_2.59.06_m.m.
Ποσοτική χαλάρωση για την Ελλάδα ζητούν Κούλογλου – Παπαδημούλης από τον Ντράγκι

Την ενεργοποίηση του Προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης για την Ελλάδα ζητούν από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, οι ευρωβουλευτές του...

Close