Η ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες θυμίζει 11η Σεπτεμβρίου

Permalink

Παγωμένο χαρακτήρισε το κλίμα στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας στον REAL FM και στον Νίκο Στραβελάκη την κατάσταση που επικρατεί στη βελγική πρωτεύουσα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το πρωί στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και σε σταθμό του μετρό κοντά στα ευρωπαϊκά όργανα. Η ατμόσφαιρα θυμίζει την 11 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ, όπου υπήρχε η αντίστοιχη παγωνιά κάτι μεταξύ θλίψης και φόβου ενώ κεριά έχουν αρχίσει να ανάβουν μερικοί για τα θύματα, συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας που να μπορούν να σταματήσουν έναν καμικάζι εάν θέλει να εκραγεί, είπε ο Στέλιος Κούλογλου ενώ υπάρχουν ακόμα κυκλώματα τζιχαντιστών που πρέπει να εξαρθρωθούν.

Πρέπει να καταπολεμήσουμε τα πραγματικά αίτια που μας οδήγησαν ως εδώ, τόνισε και το κυριότερο από αυτά είναι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία το πιο πρόσφορο έδαφος για την εκπαίδευση των τρομοκρατών.

Επιπλέον, οι δράστες και στις Βρυξέλλες αλλά και στο Παρίσι ήταν υπήκοοι Γαλλίας και Βελγίου από ευπαθείς γειτονιές όπου νέοι είναι αποξενωμένοι από τον κοινωνικό ιστό. Πρέπει να γίνει μια προσέγγιση και συζήτηση με το μετριοπαθές Ισλάμ ώστε να απομονωθούν τα εξτρεμιστικά στοιχεία.

Αυτή τη στιγμή, είπε επίσης ο Στέλιος Κούλογλου, 500 Βέλγοι πολεμούν με το ισλαμικό κράτος, είναι εκπαιδευμένοι στα όπλα και στο μίσος ενώ υπάρχει και ένας κύκλος, συγγενών,που τους προστατεύει. Μένει να δούμε αν η επίθεση ήταν απάντηση στη σύλληψη ή αν οι δράστες αισθάνθηκαν ότι σφίγγει ο κλοιός και προέβησαν στις επιθέσεις.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη έναν πολιτικό παράγοντα που πέρασε στα ψηλά, είπε τέλος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το Βέλγιο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι από το καλοκαίρι θα αρχίσει να συμμετέχει στους βομβαρδισμούς κατά του ισλαμικού κράτους.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:


(Visited 187 times, 1 visits today)

Read more:
325193-main
Σταλινική λογοκρισία και χωρίς Θεοδωρικάκο! | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, στις οποίες αναφερόταν στη γενναία υποστήριξη που δέχθηκε από τον κ. Μητσοτάκη και στις...

Close