Koύλογλου: Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια της τρομοκρατίας

Permalink

«Μέτρα ασφαλείας υπήρξαν και θα ενισχυθούν. Όμως πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια της

τρομοκρατίας. Μόνο έτσι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Radio 9.84 για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα, ο Στέλιος Κούλογλου, σχολίασε τις επιθέσεις και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη βελγική πρωτεύουσα σε πλήθος ελληνικών μέσων ενημέρωσης όπως στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1, στον ALPHA 989, στον ΣΠΟΡ FM και Στο Κόκκινο εκτιμώντας ότι πρόκειται για πράξεις αντεκδίκησης μετά τη σύλληψη τις προηγούμενες ημέρες του Σαλάχ Αμπτελσλάμ. Είναι γνωστό, όπως είπε, ότι υπάρχουν κυκλώματα τζιχαντιστών σε υποβαθμισμένες περιοχές των Βρυξέλλων τα οποία δεν έχουν εξαρθρωθεί.

Μιλώντας για τα πραγματικά αίτια της τρομοκρατίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «αυτά είναι αφενός οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και κυρίως στη Συρία και αφετέρου η επανένταξη της νεολαίας από τις υποβαθμισμένες περιοχές του Παρισιού και των Βρυξελλών σε συνδυασμό με την απομόνωση του εξτρεμιστικού Ισλάμ και επανέναρξη του διαλόγου με το μετριοπαθές Ισλάμ. Μέτρα που έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί κάτω από την επιρροή ακροδεξιών δυνάμεων που κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Οι δυτικές κοινωνίες από τη φύση τους είναι κοινωνίες ανοιχτές και δεν μπορούν σε μακροπρόθεσμη βάση να μπουν σε κατάσταση πολιορκίας, τόνισε.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Μιλώντας στον Σκάι και στην Άννα Μπουσδούκου και ερωτηθείς για την ασφάλεια στο αεροδρόμιο και την πόλη των Βρυξελλών, ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε πως στη Βελγική πρωτεύουσα, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, υπήρξε γενικός συναγερμός. «Είναι σίγουρο πως θα ληφθούν επιπλέον μέτρα […] ωστόσο όπως φάνηκε και από τις επιθέσεις στο Παρίσι οι τρομοκράτες χτυπάνε παντού, δεν εστιάζουν σε κάποια συμβολικά σημεία». Επίσης από τις έρευνες έχει διαπιστωθεί πως χρησιμοποιούν ένα εκρηκτικό που είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί από υλικά του εμπορίου αλλά είναι πολύ ισχυρό.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Υπογραμμίζοντας πως οι δυτικές κοινωνίες είναι πολύ δύσκολο να προφυλαχθούν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς έχουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και δεν μπορούν να τον αλλάξουν, δηλαδή να κλειστούν μέσα στα σπίτια, να μην έχουν μετρό κλπ. «Άρα πέρα από τα μέτρα ασφαλείας, την εξάρθρωση και τη σύλληψη τρομοκρατών, πρέπει να κοιτάξουμε να κοιτάξουμε και να λύσουμε τα προβλήματα που γεννούν την τρομοκρατία», τόνισε.

Επανέλαβε πως εκτός από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, που αποτελούν το καλύτερο χώρο εκπαίδευσης των τρομοκρατών, θα πρέπει να κοιτάξουμε και τις υποβαθμισμένες περιοχές σε Παρίσι και Βρυξέλλες, καθώς όπως υπογράμμισε πρόκειται για μια τρομοκρατία «αυτόχθονη» που έχει να κάνει με την περιθωριοποίηση μιας μερίδας νέων ανθρώπων με καταγωγή – παππούδες, γιαγιάδες – από χώρες της Βόρειας Αφρικής.


(Visited 237 times, 1 visits today)

Read more:
tsipras_katselι
Λούκα Κατσέλη για τη διαπραγμάτευση του 2015: τα λάθη Τσίπρα-Βαρουφάκη. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Σε κρίσιμες θέσεις και στο ξέσπασμα της κρίσης το 2009-10 και στη διαπραγμάτευση του 2015, η  Λούκα Κατσέλη εξιστορεί στο...

Close