Ο Στ. Κούλογλου στην εκπομπή της ΕΡΤ ΕUROPE

Permalink

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, EUROPE και στη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπούρα, για θέματα που απασχόλησαν την Ολομέλεια του Στρασβούργου την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία, δήλωσε, την πορεία που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια όπως κορυφώθηκε με καταλύτη την προσφυγική κρίση.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πάρα πολύ ολισθηρό δρόμο και όλα αυτά ξεκίνησαν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης όπου οι διάφορες χώρες συμπεριφέρθηκαν με στόχο όχι να βοηθήσει η μία την άλλη αλλά να τιμωρήσει η μία την άλλη και ειδικότερα τις χώρες του νότου και ειδικότερα την Ελλάδα αλλά και να επωφεληθεί από την κρίση διότι η Γερμανία κυρίως αλλά και άλλες χώρες του Βορρά επωφελήθηκαν πολύ από την κρίση των χωρών του Νότου. Και τώρα πληρώνουν το τίμημα.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο είπε ότι είναι μια έμμεση αλλά σαφέστατη καταδίκη των καθολικών κυβερνήσεων της Ευρώπης που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κλείσιμο των συνόρων μη λαμβάνοντας υπόψη ούτε καν τις βασικές αξίες του χριστιανισμού. Ο Πάπας έχει κάνει κάνει ορισμένες πολύ γενναίες κινήσεις το τελευταίο διάστημα και μακάρι και οι δικοί μας ιεράρχες που βγάζουν κηρύγματα μίσους να ακολουθήσουν αυτά που κάνει ο Πάπας και ο οικουμενικός πατριάρχης, είπε.

Δείτε εδώ τη συζήτηση:


(Visited 106 times, 1 visits today)

Read more:
Stelios_Kouloglou_a_July_2015
Κούλογλου: «Πολιτικοί παράγουν περισσότερα fake news»

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στον Πολίτη της Κύπρου: ''Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, πολύ γνωστός σε όλους μας, λόγω των...

Close