Στέλιος Κούλογλου: Προς συμβιβασμό ελέω Brexit

Permalink

To σημερινό Eurogroup  δεν θα είναι καθοριστικό, αλλά  θα έχει πολλά θετικά μηνύματα για την Ελλάδα, είπε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον 9.84 και εκτιμώντας ότι μετά την ψήφιση επώδυνων μέτρων στην Ελληνική Βουλή και παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ, θα επέλθει μέσα στο Μάιο ένας συμβιβασμός και υπό τον φόβο αρνητικών συνεπειών σε περίπτωση αδιεξόδου στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Mε αφορμή την επέτειο της μεγάλης Αντιφασιστικής  νίκης  των λαών στις 9 Μαΐου, ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε στην εκδήλωση που οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες για τα 75 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, για να τιμήσει, όπως είπε, τον αγώνα του λαού της Κρήτης και των συμμάχων, που ήταν απαράμιλλος σε ηρωισμό και επηρέασε σημαντικά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Σήμερα γιορτάζουμε την αντιφασιστική νίκη και ένα μέρος της νίκης οφείλεται και στη δράση των Ελλήνων που ξεκίνησε με την Αλβανία και μια πρώτη νίκη εναντίον του Άξονα σε όλη την Ευρώπη, που συνεχίστηκε με την Μάχη της Κρήτης και την Εθνική Αντίσταση. Επομένως, πρέπει να θυμόμαστε και πρέπει φυσικά να διεκδικήσουμε τις πολεμικές οφειλές από την Γερμανία. Τώρα βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση γιατί εξαρτιόμαστε από τις αποφάσεις της γερμανικής κυβέρνησης και του κάθε Σόιμπλε, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.» δήλωσε. Σαν συνέχεια της εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο, σχεδιάζει μάλιστα να κάνει κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα και στην Κρήτη καθώς το θέμα, όπως τόνισε, είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να αναδειχθεί.

Ο ευρωβουλευτής επανέλαβε και την πρόταση του για δωρεάν διανομή στα σχολεία της Κρήτης, του ντοκιμαντέρ του για την Μάχη της Κρήτης και τα Ολοκαυτώματα χωριών που αντιστάθηκαν στους Γερμανούς Ναζί στην Κατοχή. «Οι νέοι δε γνωρίζουν πολλά για την αντίσταση, τον φασισμό, τα ολοκαυτώματα, τους νεοναζί και καλό είναι να τα διδαχθούν στα σχολεία», σημείωσε.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε ο ευρωβουλευτής:


(Visited 173 times, 1 visits today)

Read more:
kouloglou st
Κούλογλου στον Guardian: Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί», δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα, Guardian, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά...

Close