Ο Στέλιος Κούλογλου «Στο Κόκκινο» Κρήτης

Permalink

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Στο Κόκκινο Κρήτης, ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για την εκδήλωση που διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα για τα 75 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης παρουσία πανεπιστημιακών, επιζώντων από τις ναζιστικές θηριωδίες και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για μια προσπάθεια να γίνουν γνωστά τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την ιστορική αυτή μάχη και να τεθεί το ζήτημα των πολεμικών οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Για το ζήτημα αυτό εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί βρισκόμαστε σε αμυντική θέση. Εξαρτιόμαστε από την Γερμανία και τον κ. Σόιμπλε για την αξιολόγηση αλλά η ιστορία έχει πολλά γυρίσματα, οι εποχές αλλάζουν και οι χώρες περνούν από μια φάση ανόδου σε μια φάση καθόδου, τόνισε.

Σχολιάζοντας την υπόθεση του καθηγητή Ρίχτερ και την αναγόρευσή του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε επίτιμο καθηγητή είπε ότι σε κάθε περίπτωση δεν άξιζε αυτό τον τίτλο. Όχι να του απαγορευθεί να λέει τις απόψεις του αλλά όχι και να τιμηθεί γι αυτές. Είμαστε κατά της λογοκρισίας, είπε, αλλά σίγουρα είμαστε και υπέρ της υπεράσπισης της ιστορίας και της μνήμης της χώρας, διότι είναι μέρος της κληρονομιάς που μας άφησαν εκείνοι που πολέμησαν τόσο γενναία. Στην περίπτωση του Ρίχτερ, έχουμε να κάνουμε με μια παραχάραξη της ιστορίας τόσο χονδροειδή που δεν πείθει κανέναν, συμπλήρωσε.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζει συμπληρωματικές εκδηλώσεις και στην Αθήνα και στην Κρήτη.

Σε ότι αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης εκτίμησε ότι θα βρεθεί μεν μια συμβιβαστική λύση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώνει ο γολγοθάς των Ελλήνων, γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα μέτρα αυτά οπωσδήποτε θα έχουν και υφεσιακά αποτελέσματα. Μένει να δούμε, είπε, αν οι τάσεις που δείχνει η ελληνική οικονομία να ξαναζωντανεύει, θα υπερισχύσουν των υφεσιακών επιπτώσεων των μέτρων που επεβλήθησαν στην Ελλάδα κατά παράβαση κάθε λογικής και με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετούνται οι δανειστές.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι φαίνεται να ανοίγει η συζήτηση για το χρέος, ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε θετικά, ωστόσο συμπλήρωσε ότι μένει να δούμε τι θα περιλαμβάνει αυτή η συζήτηση, εάν θα είναι μια ουσιαστική ελάφρυνση ή αν θα αποτελεί κι αυτή μέρος του συμβιβασμού ανάμεσα στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και στους πολιτικάντικους χειρισμούς της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας η οποία είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:


(Visited 112 times, 1 visits today)

Read more:
image
Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από ροκ σε ποπ

Θα μπορούσε να είναι και σειρά στο Netflix. Όταν μετά από έναν αποτυχημένο διαγωνισμό τραγουδιού ο σταρ τραγουδιστής του συγκροτήματος...

Close