Κούλογλου: Οι λαοί αντιδρούν όταν διαψεύδονται οι προσδοκίες τους

Permalink

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Aixmi Radio ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε ότι δεν έχει γίνει επαρκώς κατανοητό ότι η συμφωνία του καλοκαιριού προέκυψε μετά από μια μάχη που χάθηκε και επομένως είχε τον χαρακτήρα συνθηκολόγησης. Aυτή η συνθηκολόγηση περιέχει αυτούς τους όρους για τους οποίους μιλάμε σήμερα.

Είναι προφανές, συμπλήρωσε, ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα πολύ περισσότερο όταν η αντιπολίτευση το καλοκαίρι, κατά την τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης, πίεζε να υπάρξει μια συμφωνία όποια κι αν ήταν αυτή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, είπε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ότι αυτά που σήμερα κάνει είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Οι λαοί αντιδρούν όχι όταν χειροτερεύει η δική τους κατάσταση αλλά όταν διαψεύδονται οι ελπίδες τους και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να ξαναδημιουργήσει ένα αφήγημα, το οποίο να δίνει μέλλον και προοπτική στη χώρα. Το αφήγημα ότι θα ανατρέψουμε την πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη, απέτυχε. Θα πρέπει να υπάρξει ένα καινούργιο αφήγημα, το οποίο να εξυπηρετήσει και αυτή τη φορά να παραμείνει πιστό.

Εάν διαψευσθούν εκ νέου οι ελπίδες που αρχίζουν να δημιουργούνται ότι μπορεί να πάρει μπροστά η οικονομία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Χρειάζεται καινούρια αφήγηση και χρειάζεται αυτή τη φορά επιβεβαίωση των προσδοκιών και τήρηση των υποσχέσεων.


(Visited 259 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2018-05-27 at 11.35.45
Kούλογλου: «Προοδευτικές συμμαχίες για να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά»

Σε περίπου επτά μήνες οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο....

Close