Eξαιρετικά επιτυχημένη τριήμερη επίσκεψη Κούλογλου σε Καβάλα και Αλεξάνδρεια

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής 3/6 στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών το ντοκιμαντέρ του «Απόδραση από την Αμοργό» σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό της προβολής. Ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ευχαριστημένος από αυτήν, σημειώνοντας ότι το κοινό στην Καβάλα είναι υψηλού επιπέδου.

13336015_1233316973354625_7733685074586278397_n

Το πρωί του Σαββάτου 4/6, επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους ιχθυοκαλλιεργητές της Κεραμωτής. Στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου ο Στέλιος Κούλογλου, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Παπαφιλίππου,  τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Σταύρο Αρβανιτάκη και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Καρατσιουμπάνηάκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 28 μέλη του Συνεταιρισμού Αλιέων Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής και πρότεινε στους αλιείς να εξετάσουν την πιθανότητα να δημιουργήσουν και Κοινωνικό Συνεταιρισμό, μέσω του οποίου πιθανώς να ξεπεράσουν τα υπάρχοντα προβλήματα και να αξιοποιήσουν ευκολότερα κάποια ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του κέντρου. Κατά την επίσκεψή του στον χώρο του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας (Παιδόπολη), έκανε αναφορά και στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο ίδιος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα ασυνόδευτα παιδιά. Πρόκειται για μια συνεργασία με την οργάνωση LUMOS, ιδρυτής της οποίας είναι η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Ρόουλινγκ.

Κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό του Εσκί Καπού, της Άσπρης Άμμου, ο ευρωβουλευτής άκουσε τα προβλήματα τόσο των μεταναστών όσο και αυτά που του μετέφεραν εθελοντές και οι Γιατροί του Κόσμου, δια στόματος της επικεφαλής του παραρτήματος Καβάλας, Άννας Γιοβανιού και του μέλους της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού, Χρύσα Παπαχίντζιου. Ο Στέλιος Κούλογλου διαπίστωσε την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί. «Πρέπει να κινηθεί άμεσα η διαδικασία μετεγκατάστασής τους σε δομές ικανές να τους φιλοξενήσουν, που να διαθέτουν καλύτερες συνθήκες, και οι οποίες να βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό», δήλωσε στον ρ/σ «Καβάλα στο Κόκκινο» ο Στέλιος Κούλογλου, και τόνισε ότι «αυτό το θέμα πρέπει να το προωθήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

kuloglu prosfiges 4-6-2016 (3)1465114690

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Στέλιος Κούλογλου περιέγραψε τις επιπτώσεις σε παγκόσμιο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο από τις Συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου TTIP και CETA, κατά την εκδήλωση και συζήτηση με θέμα «Εσείς τι ξέρετε για την TTIP;»  που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ο ραδιοσταθμός «Κόκκινο Καβάλας» παρουσία μεταξύ άλλων των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου. 

DSC08667

Με τη βοήθεια κινηματογραφικού υλικού, που καταγράφει την προσπάθεια Ιρλανδού ευρωβουλευτή της Αριστεράς (από τους ελάχιστους που είχαν την δυνατότητα) να μπει στο ιδιαίτερο δωμάτιο της Κομισιόν για να διαβάσει τα πρακτικά της διαβούλευσης, ο Στέλιος Κούλογλου ανέλυσε τόσο το μέγεθος των πιέσεων των πολυεθνικών εταιρειών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και την μυστικότητα που διέπει τις σχετικές διαβουλεύσεις της Κομισιόν. Τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών, ώστε με τις αντιδράσεις τους να μην επιτρέψουν στα κοινοβούλια των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεχτούν τις Συμφωνίες που θα επηρεάσουν τις εργασιακές σχέσεις, τις προδιαγραφές ασφαλείας των τροφίμων, τα ελληνικά προϊόντα ονομασίας προέλευεσης και άλλες πλευρές της οικονομικής δραστηριότητας των χωρών της Ε.Ε.

«Οι Συμφωνίες θα δώσουν την ευκαιρία να περάσουν στις αγορές μεταλλαγμένα και άλλα προϊόντα, στα οποία δεν θα έχει γίνει προληπτικός έλεγχος για την ποιότητα και την καταλληλότητά τους, ενώ θα καταργηθεί ο χαρακτηρισμός των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)», σημείωσε ο Στέλιος Κούλογλου, γνωστοποιώντας ότι, σε περίπτωση που κάποια χώρα θελήσει να αντιδράσει, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε μηχανισμό επίλυσης διαφορών σε διεθνή… ιδιωτικά δικαστήρια! Με δεδομένο ότι η Συμφωνία ΤΤΙΡ μάλλον θα καθυστερήσει, πιθανότατα μετά τις γαλλικές εκλογές, επεσήμανε την ανάγκη άμεσων κινητοποιήσεων για την Συμφωνία CETA της Ε.Ε. με τον Καναδά, η οποία σύντομα θα έρθει προς επικύρωση στα εθνικά κοινοβούλια.
Ο Στέλιος Κούλογλου κάλεσε την κυβέρνηση, διά των βουλευτών Εμμανουηλίδη και Παπαφιλίππου, να καταψηφίσει την εν λόγω συμφωνία, η οποία θα έρθει προς ψήφιση σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, εφόσον κηρυχτεί μεικτή συμφωνία, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει. «Αν έστω κι ένα κράτος δεν την ψηφίσει, για παράδειγμα η Ελλάδα, δεν θα περάσει», δήλωσε ο ίδιος, και σχολίασε, παρεμπιπτόντως, ότι «δυστυχώς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υπάρχει αντιπολίτευση, ενώ ένας από τους υπέρ- μαχους της ΤΤΙΡ είναι ο κ. Σόιμπλε».
Την Κυριακή 5/6, ο Στέλιος Κούλογλου επισκέφθηκε το Δασικό Χωριό του Δήμου Παγγαίου για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός που ανέλαβε τη διαχείριση του Δασικού Χωριού και τις σοβαρές προσπάθειες που έχει καταβάλει για την αποκατάσταση των πολύ σημαντικών ζημιών που είχε υποστεί ο χώρος ώστε να είναι και πάλι προσβάσιμος από τους πολίτες.

20160605_140659

Μαζί με τον Βουλευτή Ημαθίας Χρήστου Αντωνίου και μέλη του συντονιστικού του Δήμου για τους πρόσφυγες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Αλεξάνδρειας. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπρουσκέλης και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μοσχοπούλου. Μίλησε με τους εθελοντές των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο οι οποίοι του ανέλυσαν τον ιδαίτερα οργανωμένο τρόπο με τον οποίο διαμοιράζουν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.DSC08731

Το απόγευμα της Κυριακής με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής για το προσφυγικό του Δήμου Αλεξάνδρειας και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η προβολή δύο ταινιών του Στέλιου Κούλογλου με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα. Η μικρού μήκους ταινία «Welcome to Europe» και το ντοκιμαντέρ «Βρωμοέλληνες». Ακολούθησε συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα με το κοινό.

Φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Καβάλας  και Αλεξάνδρειας και βίντεο της εκδήλωσης για την Διατλαντική Συνθήκη Εμπορίου (TTIP)


(Visited 146 times, 1 visits today)

Read more:
368651-25981362
Ο Ντράγκι φεύγει, η ευρωπαϊκή αστάθεια και η ακροδεξιά έρχονται

Aπό την τρομοκρατία και τον ευρωκομουνισμό μέχρι τον «μπερλουσκονισμό», την κυριαρχία στην πολιτική ζωή μέσω καναλιών και ποδοσφαιρικών ομάδων, η...

Close