Καβάλα: Για τις συνέπειες της συνθήκης ΤΤΙΡ μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου

Permalink
Τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή της Συμφωνίας ΤΤΙΡ, της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, ανέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας σε εκδήλωση του ρ/σ «Στο Κόκκινο» στην Καβάλα το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως επεσήμανε η συμφωνία προχωρά με ταχείς ρυθμούς και με άκρα μυστικότητα, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στα κράτη. Αντίστοιχη είναι και η Συμφωνία μεταξύ Ε.Ε.-Καναδά CETA ,η οποία προηγείται της ΤΤΙΡ και αν εγκριθεί τότε ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην επόμενη.
Οι συμφωνίες αυτές αλλάζουν τις διαδικασίες που λαμβάνονται για την προστασία των καταναλωτών, τοποθετώντας στην κορυφή των αποφάσεων τις εταιρίες, μετά τα κράτη και τέλος τους πολίτες και τα δικαιώματά τους.
Την απάντηση ώστε να μην περάσουν τα σχέδια των πολυεθνικών έχουν τα ίδια τα κράτη και οι πολίτες. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί μια συμφωνία αν δεν επικυρωθεί από όλα τα Κοινοβούλια των κρατών της Ε.Ε..

Ο Στέλιος Κούλογλου, το πρωί του Σαββάτου, επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους ιχθυοκαλλιεργητές της Κεραμωτής, τους πρόσφυγες και τους εθελοντές στον καταυλισμό της Άσπρης Άμμου Καβάλας και τα μέλη της διοίκησης του Κέντρου Προστασίας Παιδιού (Παιδόπολη) Καβάλας.

Ρένα Πανταζόγλου

 

Πηγή: ΕΡΤ


(Visited 84 times, 1 visits today)

Read more:
347329-americanos-afganistan-stratiotis
Το αποκαλυπτικό «Ημερολόγιο του Αφγανιστάν»: πυροβολώντας τους αγγελιοφόρους

Στις 25 Μαΐου του 2010 ο δημοσιογραφικός ιστότοπος Wikileaks δημοσίευσε μια σειρά αποκαλυπτικών εγγράφων για τη δράση των ΗΠΑ και...

Close