Αποκλειστική συνέντευξη Κούλογλου για το Προσφυγικό στο alexandriamou.gr ( Βίντεο )

Permalink

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος, Στέλιος Κούλογλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα alexandriamou.gr και συγκεκριμένα στην κ.Έφη Στεφ. Καραγιάννη.

 Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος, Στέλιος Κούλογλου απάντησε σε καίρια ερωτήματα για το προσφυγικό και την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε αν συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές αξίες το σχέδιο συγκέντρωσης τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών σε ένα κράτος μέλος, αν εξακολουθούν να ισχύουν οι θέσεις του προέδρου Γιούνκερ, σύμφωνα με τις οποίες η, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναστολή της συνθήκης Σένγκεν θα έβλαπτε σοβαρά την ευρωπαϊκή υπόθεση, αν σκοπεύει και πώς να πιέσει τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν στο ελληνικό αίτημα για βοήθεια και να υλοποιήσουν την συμφωνία του Σεπτεμβρίου 2015 για την κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης αν τα Κέντρα φιλοξενίας Προσφύγων πληρούν επαρκώς τα κριτήρια για να μεταφερθούν εκεί οι άνθρωποι ή στην Ειδομένη ήταν καλύτερα, τι συμβαίνει με τις αιτήσεις ασύλου, τι μέλλει γενέσθαι με την πρόσβαση των προσφύγων στην εκπαίδευση, στις συνθήκες πρόσβασης ενηλίκων στην αγορά εργασίας, στην υγεία.

Επιπροσθέτως η κ. Έφη Καραγιάννη τον ρώτησε πόσο αισιόδοξος είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την πορεία της χώρας δεδομένου ότι οι λαοί αντιδρούν όταν διαψεύδονται οι προσδοκίες τους ή καλύτερα όταν παύουν να ελπίζουν άρα ποιο θα πρέπει να είναι το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι ότι μετά τα σκληρά μέτρα που παίρνει είναι δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα του πολίτη.

 

Πηγή: alexandriamou


(Visited 83 times, 1 visits today)

Read more:
376648-_mitostakis-xatzinikolaou
Οργισμένος χωρίς αιτία: οι 10 ερωτήσεις που δεν απάντησε ο κ. Μητσοτάκης

«Είναι δυνατόν -θέλω να καταλάβετε την οργή μου, κ. Χατζηνικολάου- να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι κλείνω το τηλέφωνο όταν μιλάω...

Close