Κούλογλου στην ΕΡΤ3: Τέλος στα αυτογκόλ

Permalink

«Να σταματήσουν υπουργοί και διάφορα στελέχη να πετυχαίνουν αυτογκόλ σε εβδομαδιαία βάση» είπε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 ΕπιΚοινωνία με τους Δώρα Αυγέρη και Δημήτρη Παπαγρηγορίου.

«Χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα», είπε και τόνισε τα εξής: «τα μέτρα που ελήφθησαν είναι οδυνηρά, από την άλλη περιμένει κανείς ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει. Kαι αυτό είναι θετικό αλλά δε φτάνει. Πρέπει να αλλάξει η καθημερινότητα του πολίτη, οι επαγγελίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και του λαθρεμπορίου πρέπει να γίνουν πράξη.»

«Από δω και πέρα» είπε, «δεν υπάρχουν δικαιολογίες μετά από τόσο καιρό να μην έχουν διοικήσεις όλα τα νοσοκομεία. Από δω και πέρα δεν υπάρχει δικαιολογία, γιατί να μην παρθούν μέτρα να σταματήσει η ουρά στις εφορίες ή στο ΙΚΑ. Σε έξι μήνες πρέπει να μπουν τέτοιοι στόχοι που να δείξουν ότι τα πράγματα όντως αλλάζουν.»

Σημείωσε επίσης, ότι «έχουν γίνει βήματα στον τομέα της αξιοκρατίας, οι επιλογές γίνονται με πιο αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά πρέπει να γίνονται έγκαιρα και να επεκταθούν σε όλο το χώρο της διοίκησης».

Δείτε εδώ τη συζήτηση

Ερωτηθείς για το αποκλειστικό ρεπορτάζ του tvxs.gr για τους φακέλους της Ασφάλειας με τα περίφημα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων που διασώθηκαν και δεν κάηκαν το καλοκαίρι του ’89, είπε ότι «οι φάκελοι θα έπρεπε να είχαν διατηρηθεί, είναι μέρος της ιστορίας του τόπου και πολύ περισσότερο αποδεικνύουν ότι οι παρακολουθήσεις συνεχίζονταν όχι μόνο είκοσι χρόνια πριν, αλλά μέχρι και το ’82. Δηλαδή κάποιος το ’89 θα μπορούσε να δεί τι έγινε πριν από έξι χρόνια. Υπάρχουν επίσης παρακολουθήσεις μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει γίνει ένα μουσείο Δημοκρατίας, το οποίο θα είχε μέσα αυτούς τους φακέλους. Αυτό έκαναν και οι Ανατολικογερμανοί με τη Στάζι.»

Τέλος, για  το κλίμα στις Βρυξέλλες ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit, ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «φοβούνται πολύ. Η Ευρώπη δε δείχνει καθόλου ελκυστική εικόνα αυτή την εποχή, και δε βλέπω γιατί οι βρετανοί ψηφοφόροι να θέλουν να μείνουν τόσο φανατικά στην ΕΕ. Φοβάμαι ότι αν έχουμε αρνητικό αποτέλεσμα θα επηρεαστούμε όλοι, θα υπάρξει και οικονομική κρίση, και αν γίνει κάτι τέτοιο θα επηρεαστούν και τα πιο αδύναμα οικονομικά κράτη δηλαδή κι εμείς. Ας ελπίσουμε ότι δε θα συμβεί αυτό και ότι την τελευταία στιγμή οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής.»


(Visited 53 times, 1 visits today)

Read more:
383184-perimenete_ligaki...
Περιμένετε λιγάκι…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close