Κούλογλου: Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για την ΕΕ

Permalink

Την εκτίμηση ότι οι ασκοί του Αιόλου για τη συνοχή της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης άνοιξαν , μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, έκανε μιλώντας στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 και στον Βασίλη Σπυριδάκη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

«Πολύ φοβάμαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου, ότι το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες με πρώτη και καλύτερη την Τσεχία, η οποία φλερτάρει εδώ και καιρό με την αποχώρηση της από την Ε.Ε. Παρόμοιες φυγόκεντρες τάσεις έχουν επιδείξει και Σκανδιναβικά Κράτη.  «Έχουμε ένα παιχνίδι των δέκα μικρών νέγρων. Σκοτώθηκε ο ένας και πάμε για τους επόμενους», είπε χαρακτηριστικά.

Σ’αυτό το δημοψήφισμα υπήρξε μια πλειοδοσία στο φόβο, τόνισε ο έλληνας ευρωβουλευτής. Οι μεν οπαδοί του Brexit έλεγαν ότι έρχονται οι πρόσφυγες να μας καταλάβουν, γι αυτό να οχυρωθούμε, η δε πλευρά της παραμονής έλεγε ότι αν βγει το Brexit, θα έχουμε οικονομική κρίση και θα πέσει η λίρα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία συνέχισε ο κ. Κούλογλου, είναι μια νίκη του ευρωσκεπτικισμού όχι μόνο στη Μ. Βρετανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεί παταγώδη αποτυχία ολόκληρου του βρετανικού πολιτικού συστήματος ― δυστυχώς προς όφελος της ξενοφοβικής ακροδεξιάς ― αλλά και του ευρωπαϊκού και διεθνούς πολιτικού κατεστημένου: από τον Ομπάμα μέχρι τη Μέρκελ, όλους αυτούς που νουθετούσαν ματαίως τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της Ευρώπης, όπως την κατάντησαν.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

«Το προσωπείο της Ευρώπης είχε χάσει τη λάμψη του και δεν ήταν πλέον ελκυστικό», συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δε μπορείς να υπερασπιστείς μια ήπειρο που ούτε τα δημοκρατικά δικαιώματα σέβεται ούτε τις κοινωνικές κατακτήσεις. Αυτές βλέπουμε ότι συρρικνώνονται σταδιακά, όπως συμβαίνει ακόμα και στην πλούσια και ισχυρή Γαλλία, και για τη δημοκρατία είδαμε τη μεταχείριση που υπέστη η Ελλάδα όταν οι πολίτες της σεβόμενοι τους κανόνες, θέλησαν να αλλάξουν τη θανατηφόρα δόση της λιτότητας που τους έχει επιβληθεί.»

«Μπαίνουμε σε μια ταραγμένη περίοδο που είναι συνέχεια της πορείας που ξεκίνησε η Ευρώπη από την πτώση του τείχους και μετά. Εξαφανίστηκε το αντίπαλο δέος ο κομμουνισμός και αποφάσισαν να πάρουν πίσω όλα τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών σταδιακά. Κι έχουν αρχίζει και περιορίζουν το κράτος πρόνοιας, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, και τα πολιτικά και δημοκρατικά επίσης. Στην ουσία ζούμε σε ένα σύστημα όπου οι λίγοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί φτωχότεροι. Αυτό προκαλεί ανεργία, ευρωσκεπτικισμό, ξενοφοβία κι έτσι έχουμε αυτό το αποτέλεσμα» κατέληξε.


(Visited 63 times, 1 visits today)

Read more:
179763-screen_shot_2015-07-06_at_7.03.49_m.m.
Κούλογλου σε EUROPE1: oι Γάλλοι δεν έχασαν ούτε ευρώ από το δάνειο στην Ελλάδα

Ούτε ένα ευρώ δεν έχασαν οι Γάλλοι από το δάνειο στην Ελλάδα» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας...

Close