Επίσκεψη κλιμακίου ομάδας βιοτεχνών- μελών του ΒΕΑ στο Ευρωκοινοβούλιο  

Permalink

Στις Βρυξέλλες μετέβη πριν λίγες ημέρες κλιμάκιο μικρομεσαίων επιχειρηματιών, μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, υπό τον πρόεδρο Παύλο Ραβάνη, ύστερα από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΒΕΑ, η επίσκεψη 18 μικρομεσαίων επιχειρηματιών συνδυάστηκε με το διήμερο εκδηλώσεων για την προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την τόνωση της εξωστρέφειάς της με θέμα: «Ένα καφενείο γεμάτο ελληνικά προϊόντα«. Μάλιστα στο Ευρωκοινοβούλιο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ένας ειδικός χώρος με αναπαράσταση του ελληνικού παραδοσιακού καφενείου, όπου οι επιχειρηματίες εξέθεσαν τα προϊόντα τους.

Οι Έλληνες βιοτέχνες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Ευρωβουλευτή κ. Κούλογλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της μακράς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και της έλλειψης ρευστότητας, αλλά και να του ζητήσουν την παρέμβασή του για την βελτίωση των προϋποθέσεων ένταξης τους στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Κατά την διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης παρουσίασε έναν προς ένα όλους τους βιοτέχνες που συμμετείχαν στην αποστολή, αλλά και το αντικείμενο δραστηριότητας τους, επισημαίνοντας ότι οι βιοτέχνες «επιβιώνουν από την ίδια τους την τέχνη και ότι οι αντιξοότητες στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται καθημερινά».

Η πρωτοβουλία του κ. Κούλογλου έχει στόχο να συμβάλλει στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην αποτροπή των νέων να φεύγουν από την Ελλάδα, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης. Η εκδήλωση λαογραφικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος περιλάμβανε και φωτογραφίες του Γιώργου Πίττα, συγγραφέα του λευκώματος «Τα καφενεία της Ελλάδας».

Επίσης τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ιστορική πρώτη συνεδρίαση μετά το Brexit.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης τους στις Βρυξέλλες οι βιοτέχνες διερεύνησαν τις δυνατότητες εξαγωγής των προϊόντων και υπηρεσιών τους στο Βέλγιο. Ο Α΄ Σύμβουλος του ΟΕΥ στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο Παντελής Γκάσιος τους ενημέρωσε ότι στην αγορά του Βελγίου μπορούν να πραγματοποιηθούν διμερής συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα των υποδομών (σίδηρος, χάλυβας, πλαστικές ύλες), των τροφίμων (ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά προϊόντα και τυριά, αλίπαστα), των ποτών (κυρίως του κρασιού), των φαρμακευτικών ειδών, των καπνικών ειδών, αλλά και του ενδύματος.

Ακόμη τα μέλη του ΒΕΑ ενημερώθηκαν από την κα Evelina Fedulova ειδική προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Ευρωεπιμελητηρίου για δυο προγράμματα. Το πρώτο αφορά το «Erasmus for Young Entrepreneurs” σχετικά με την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ενός έμπειρου και ενός νέου επιχειρηματία από δυο διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι νέοι και οι έμπειροι επιχειρηματίες που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά και να επιλέξουν το τοπικό σημείο επαφής που προτιμούν.

Το δεύτερο αφορά το «Invest Horizon”, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για να αυξήσει τις επενδύσεις καινοτόμων ευρωπαϊκών ΜΜΕ μέσω της ανάπτυξης Readiness Επενδύσεων και ευαισθητοποίησης των επενδυτών.

Πηγή: Capital.gr


(Visited 85 times, 1 visits today)

Read more:
8320826-angela-merkel-kadr-z-filmu-matka-643-385
Συνέντευξη Στ. Κούλογλου για τη «Νονά» στην πολωνική εφημερίδα Dziennik

Reżyser filmu "Matka chrzestna" dla dziennik.pl: Merkel chce germanizować Europę. WIDEO Dominika Ćosić Angela Merkel chce germanizować Europę – mówi...

Close