Κούλογλου: Στην εποχή της αναπάντεχης τρομοκρατίας

Permalink

Για «τρομοκρατία του αναπάντεχου όπου δεν ξέρει κανείς από που θα του έρθει και για ποιο σκοπό» έκανε λόγο ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην Ελληνική Ραδιοφωνία και στην εκπομπή Ιδεοδρόμιο με αφορμή την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας που συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη και στοίχισε τη ζωή σε 84 μέχρι στιγμής άτομα.

«Είναι μια τρομοκρατία» συμπλήρωσε, «όπου ο εχθρός δεν μπορεί να νικηθεί με τους συμβατικούς τρόπους, δηλαδή με μέτρα ασφαλείας, κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης κλπ. Στη Νίκαια είχαν λάβει πολύ σοβαρά μέτρα ασφαλείας, διότι προηγήθηκαν και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και όμως δεν εμπόδισαν την επίθεση. Θέλει στρατηγικές αντιμετώπισης του προβλήματος. Πρέπει να κοιτάξουμε να δούμε τις αιτίες που παράγουν αυτά τα εγκληματικά φαινόμενα και που είναι οι παγκόσμιες ανισοροπίες και οι πόλεμοι» τόνισε.

Αναλύοντας περαιτέρω τα αίτια που έχουν φτάσει την κατάσταση στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «οι πολιτικές λιτότητας είναι μια από τις βασικές αιτίες και κυρίως η πολιτική της ολιγαρχίας, η επικράτησης μιας οικονομικής ελίτ, με την οποία το 1% γίνεται πλουσιότερο και οι υπόλοιποι φτωχαίνουν. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσαρέσκειες, άνοδο της ακροδεξιάς, φόβο, ανεργία και μια κατάσταση απρόβλεπτη σ’όλο τον κόσμο που τη ζούμε καθημερινά. Δεν είναι μόνο αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία.»

«Η σημερινή εικόνα δημιουργεί οργή, ανεξέλεγκτο θυμό και αγανάκτηση» συνέχισε ο Στέλιος Κούλογλου, «όταν βλέπουμε στην Ευρώπη να υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι και ο Μπαρόζο, που ήταν πρόεδρος της Κομισιόν και παίρνει σύνταξη δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ και να πιάνει δουλειά στη Γκόλντμαν Σαξ που δημιούργησε την χρηματοπιστωτική κρίση με τον καπιταλισμό καζίνο, τα τοξικά ομόλογα και όλα αυτά που μας οδήγησαν ως εδώ».

Υπογράμμισε τέλος ότι «αν δεν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει» συμπληρώνοντας ότι » για το λόγο αυτό – και βλέποντας ότι ακόμα και μετά το Brexit είναι σα να μη συνέβη τίποτα- , φτιάξαμε και στο Ευρωκοινοβούλιο αυτή την «Προοδευτική ομάδα» ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες, όχι μόνο από την Αριστερά αλλά και από τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές. Όχι φυσικά όλους τους Σοσιαλιστές, γιατί ορισμένοι είναι οπαδοί του κ. Ολάντ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι προεδρία του θα είναι μια διαφορετική προεδρία και πληρώνει δέκα χιλιάδες για τον κουρέα του.»

Ακούστε εδώ τη συζήτηση:


(Visited 44 times, 1 visits today)

Read more:
Portrait of MEP Stelios KOULOGLOU
Κούλογλου στο Κόκκινο 105.5: Υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης

Υπάρχει ένα συντονισμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης μέσα απο την οικονομική παράλυση και την προσπάθεια απεμπόλησης των προγραμματικών της δεσμεύσεων,...

Close