Κούλογλου : Με πολιτική συναίνεση να κρατήσουμε την Ελλάδα όαση σταθερότητας στη Ν. Ευρώπη

Permalink

Με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι «η Ελλάδα παρά τα προβλήματά της παραμένει όαση σταθερότητας στη Ν. Ευρώπη, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, με νέες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε ένα μίνιμουμ πολιτικής συνεννόησης».

Για την Τουρκία:

«Προς το παρον βλέπουμε μια σχετική σταθεροποίηση στην Τουρκία, η οποία είναι συμφέρουσα και για την Ελλάδα», λέει ο Στ. Κούλογλου, συμπληρώνοντας ότι  «πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις  του Ερντογάν».

Για να μπορέσει αυτή η σταθεροποίηση να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά, προσθέτει,  «θα πρέπει ο Ερντογάν να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις για ειρήνευση στο εσωτερικό της χώρας και αλλαγές στην εξωτερική πολιτική που μέχρι τώρα ήταν ανεκτική απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος».

Επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες στον Τούρκο Πρόεδρο ότι με την πολιτική του δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την εκδήλωση του πραξικοπήματος.

Για το μακελειό στη Νίκαια:

Η κατάσταση γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη και στην Ευρώπη είτε πρόκειται για οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση είτε για ατομική πρωτοβουλία κάποιου φανατικού ή και ψυχοπαθούς δολοφόνου, σημειώνει ο ευρωβουλευτής. Είναι λάθος, επισημαίνει,  όταν κυβερνήσεις όπως η γαλλική σπεύδουν να αποδώσουν κάθε εγκληματική πράξη στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο με τη σειρά του σπεύδει να  υιοθετήσει κάθε τέτοια  ενέργεια εναντίον Δυτικών που  προκαλεί αναταραχή στην Ευρώπη.

Με τη διαπίστωση ότι η εκλογή στις ΗΠΑ φαντάζει αυτή τη στιγμή αβέβαιη και όλος ο κόσμος γίνεται πιο επικίνδυνος, ο κ. Κούλογλου  υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα παρά τα προβλήματά της παραμένει όαση σταθερότητας – γεγονός που βοηθάει ιδιαίτερα και τον τουρισμό  μας – και αυτή την όαση σταθερότητας, πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ούτε και για μας, η κατάσταση μάλλον δυσκολεύει, γι αυτό και «θα πρέπει να υπάρξουν και νέες πρωτοβουλίες απ’ όλες τις πλευρές για ένα μίνιμουμ πολιτικής συνεννόησης που θα διασφαλίσει για την Ελλάδα μια θέση σταθερότητας σε όλη την περιοχή. Η Ελλάδα πρέπει με τη συναίνεση όλων να μετατραπεί σε όαση σταθερότητας στη Ν. Ευρώπη».


(Visited 34 times, 1 visits today)

Read more:
XVM8e40a88a-452b-11e6-afd0-93c7d0ed6a6b
Κούλογλου σε Κομισιόν: «Τι δουλειά έχει ο Μπαρόζο στη Γκόλντμαν Σαξ;»

Την ανάληψη της θέσης μη εκτελεστικού προέδρου και συμβούλου της Γκόλντμαν Σαξ από τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ...

Close