Το ΔΝΤ θυμίζει τον αλκοολικό που δέρνει την γυναίκα του

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας χθες στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Σαββόπουλο αναφέρθηκε στα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν από το ΔΝΤ.

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την υπόθεση των λαθών από μεριάς Ταμείου, υπενθύμισε πως το ΔΝΤ έχει παραδεχθεί μια σειρά λαθών και στο παρελθόν με τον περίφημο πολλαπλασιαστή και των κακών εκτιμήσεων βάση των οποίων είχαν υποεκτιμήσει τις αρνητικές επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία. Ο ευρωβουλευτής χρησιμοποιησε το παράδειγμα του αλκοολικού συζύγου που δέρνει τη γυναίκα του, το πρωί της ζητάει συγνώμη και το βράδυ ξαναπίνει και κάνει τα ίδια.

Τόνισε δε, πως πρέπει επιτέλους να υπάρξουν κάποιες συνέπειες καθώς ένας ολόκληρος λαός έχει καταστραφεί, οι νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό, η οικονομία έχει υποστεί ισχυρά πλήγματα και κανείς δεν την πληρώνει.

«Η πολιτική αυτή του κ. Σόιμπλε συνεχιζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν η Ισπανία του Ραχόι, του δεξιού ομογάλακτού του, παραβιάζει το σύμφωνο σταθερότητος δεν λαμβάνονται μέτρα και κυρώσεις εναντίον της λόγω υποτίθεται του διεθνούς περιβάλλοντος. Όταν πρόκειται για την Ελλάδα, εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις συμφωνίες τις οποίες καμία άλλη χώρα δε τηρεί σε άλλες περιπτώσεις με διάφορες αφορμές. Ε, αυτό καταντάει εξοργιστικό, αλλά είναι μέσα στο περιβάλλον που πρέπει να παλέψουμε», επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι είναι λίγο καλύτερες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις και η περιρέουσα ατμόσφαιρα και αυτό πρέπει η κυβέρνηση να το αξιοποιήσει εν όψει και της δεύτερης αξιολόγησης.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στο εσωτερικό πεδίο εξέφρασε την έκπληξή του για την σιωπή της ΝΔ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Mου έχει κάνει φοβερή εντύπωση. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα μπορούσε να αξιοποιήσει την έκθεση του ΔΝΤ, λέγοντας πως ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε, αλλά βασίστηκαν σε λάθος εκτιμήσεις. Υπάρχει μια ένοχη σιωπή, προτιμούν να μην υπάρχει καμία ελάφρυνση του χρέους ή του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, αρκεί να πέσει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Κούλογλου. « Δυστυχώς είναι απογοητευτικό. Μοναδικό μέλημά τους είναι να φθαρεί και να πέσει η κυβέρνηση. Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον και πρέπει να το κάνουμε πράξη στις πολιτικές συμμαχίες», κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:
Στο Κόκκινο


(Visited 182 times, 1 visits today)

Read more:
Γραπτή ερώτηση του Σ. Κούλογλου με θέμα την καταδίκη της Ελλάδας από το για νιτρορύπανση, την απόδοση ευθυνών και τη λήψη μέτρων.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, υπέβαλε γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας από...

Close