Κούλογλου: Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών

Permalink

Την ανάγκη να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών, ώστε να μην κλείσουν εν λειτουργία κανάλια επεσήμανε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έγινε ένα πρώτο βήμα, το οποίο ήταν καλό και αντιμετώπισε με έκτακτο άλλα δίκαιο τρόπο μια ανώμαλη χρόνια κατάσταση» και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν συνεργασίες και συμφωνίες, ώστε να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες. Τόνισε δε, ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για το περιφερειακό δίκτυο διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες, την ενημέρωση και την αναπαραγωγή του τοπικού πολιτισμού. «Οι περιφερειακές άδειες», συνέχισε, «θα έπρεπε ήδη να έχουν μπει σ΄έναν γενικότερο σχεδιασμό όλου του τηλεοπτικού πεδίου, ο οποίος δεν υπήρχε και βρέθηκε στην πορεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλη αυτή η διαδικασία έπρεπε να είχε γίνει από το ΕΣΡ, κάτι το οποίο δεν έγινε διότι η ΝΔ σαμποτάριζε τη συγκρότησή του σε σώμα. Το αίτημα για ένα Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο υπάρχει ακόμα αλλά προϋποθέτει τη συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση και την αντιπολίτευση γενικότερα, γιατί πρέπει να ελεγχθεί η καινούρια κατάσταση. Θα πρέπει να υπάρξουν κανόνες και οι όροι με τους οποίους οι νέοι ιδιοκτήτες συμμετείχαν στο διαγωνισμό πρέπει να τηρηθούν. Εάν όχι πρέπει το ΕΣΡ να λειτουργήσει σωστά και να υπάρξουν κυρώσεις».

«Τους κανόνες του παιχνιδιού πρέπει να τους σεβαστεί και η αντιπολίτευση διότι αλλιώς δεν πάμε καλά ως πολιτικό σύστημα. Πρέπει η ΝΔ να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν ένα περιφερειακό κόμμα που εμπνέεται από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ακροδεξιού δηλαδή προσανατολισμού, και να ξαναβρεί τις ιστορικές τις ρίζες», σημείωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει χωρίς μεγάλες υποσχέσεις, με συγκεκριμένα πράγματα και επιλύοντας σταδιακά, βασικά προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί τόσο καλά μέχρι τώρα, όπως οι ώρες αναμονής στις δημόσιες υπηρεσίες, η καταπολέμηση διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, όπου πρέπει να υπάρξει δείγμα αλλαγής. «Γίνεται μια προσπάθεια καλύτερης διαχείρισης της ήδη υπάρχουσας κατάστασης, στην οποία οι άλλες κυβερνήσεις πήραν μηδέν», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο στην οποία από την ελληνική αριστερά συμμετέχει ο ίδιος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είπε ότι είναι μια διακομματική κοινοβουλευτική συσπείρωση από ευρωβουλευτές της αριστεράς, των σοσιαλιστών και των Πρασίνων, οι οποίοι μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους προβληματισμούς για την πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη διότι αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε διάλυση με τη συνέχιση μιας καταστροφικής οικονομικής πολιτικής που έχει επιβάλει το Βερολίνο και είναι αυτή που προκαλεί και όλα τα προβλήματα, την άνοδο της ακροδεξιάς παντού και την επικράτησή της σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αναφέρθηκε τέλος και στην πρώτη, ιδιαίτερα πετυχημένη, δημόσια εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τις δύο διατλαντικές συμφωνίες για το εμπόριο και τις επενδύσεις TTIP – CETA, ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ και τον Καναδά αντιστοίχως. Εάν εφαρμοστούν, οι συμφωνίες αυτές θα αλλάξουν τη ζωή των πολιτών προς το χειρότερο, θα κατεβάσουν πάρα πολύ τα στάνταρ και είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των πολυεθνικών, που δε θα έχουν πλέον κανένα εμπόδιο να επιβάλουν την πολιτική τους, τόνισε.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:


(Visited 73 times, 1 visits today)

Read more:
339489-lagos-filaki
Ο νεοναζί Λαγός και το «ακραίο κέντρο»

Γιατί πήρε σχεδόν 7 μήνες για να αρθεί η ασυλία και να συλληφθεί ο Λαγός; Επειδή άλλοι συχνά με ρωτούν...

Close