Ο Στέλιος Κούλογλου στο Kontra channel

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο KONTRA channel δήλωσε ότι η απουσία της Μ. Βρετανίας για πρώτη φορά από σύνοδο κορυφής ηγετών της ΕΕ θα μπορούσε να σημαίνει την απαρχή μιας διαδικασίας αποσύνθεσης της ΕΕ. Αυτό εμάς δε μας συμφέρει ούτε ως ευρωπαίους ούτε ως Έλληνες γιατί θέλουμε μια ισχυρή ΕΕ, όχι αυτή ακριβώς τη σημερινή, σημείωσε.

Το θετικό στοιχείο από την απουσία της Μ. Βρετανίας, είναι ότι στερεί από τη Γερμανία και ειδικά από την κ. Μέρκελ, έναν σύμμαχο, κυρίως στα θέματα της λιτότητας, της περικοπής του κράτους πρόνοιας και όλα αυτά τα πράγματα που στην Ευρώπη ξεκίνησαν από τη Μ. Βρετανία από τη Θάτσερ και μετά. Ένας μάλιστα από τους λόγους που η συμφωνία εμπορίου ΤΤΙΡ πάει να παγώσει είναι γιατί η Μ. Βρετανία που την υποστήριζε με μεγάλη θέρμη, δεν παίζει πλέον ανοιχτά κεντρικό ρόλο, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής.

Στην Ευρώπη αρχίζει να ωριμάζει η ιδέα ότι η πολιτική της λιτότητας πνέει τα λοίσθια, είπε επίσης, αλλά επειδή την υποστηρίζει το Βερολίνο είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί.

Υπάρχει επίσης η κοινή αντίληψη στην Ευρώπη, τόνισε, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει με κάποιο τρόπο να αναδιαρθρωθεί αλλά από κει και πέρα υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες. Ο ένας είναι οι γερμανικές εκλογές καθώς η Γερμανία έχει μπει σε μια ανεπίσημη προεκλογική περίοδο και υπάρχει πίεση από το ακροδεξιό κόμμα και εναντίον της Ελλάδας, γι αυτό και η Μέρκελ θέλει να αναβάλει την επίλυση αυτού του θέματος για το επόμενο διάστημα.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε επίσης για το ζήτημα των αδειών για τους περιφερειακούς σταθμούς οι οποίοι όπως είπε αποτελούν συστατικό στοιχείο τοπικού πολιτισμού και πρέπει να διατηρηθούν αλλά δεν έχουν χρήματα, ούτε για να πληρώνουν τη Digea, και δε μπορούν να μπουν στην ίδια διαδικασία μειοδότησης. Θα πρέπει να υπάρξουν άλλες διαδικασίες και άλλα κριτήρια για τις περιφερειακές άδειες, τόνισε.

Ακούστε εδώ τη συζήτηση


(Visited 49 times, 1 visits today)

Read more:
unnamed
Eίναι Bordello (και όχι μόνο η Ιταλία)

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στην Αυγή   «Che Bordello». Την επομένη των εκλογών, ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ιταλικής εφημερίδας Il...

Close