Κούλογλου: Η Σύνοδος του Νότου είναι η μοναδική ελπίδα της Ευρώπης

Permalink

Για την πολιτική κατάσταση στην Ισπανία, τη Σύνοδο των χωρών του Νότου, το Brexit, την αμφισβήτηση της ευρωζώνης και την άνοδο της ακροδεξιάς, μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4, την εκπομπή «Πες μου το θέμα», και τον Λευτέρη Αρβανίτη, ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την ανάγκη για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος στην Ευρώπη ο κ. Κούλογλου σημείωσε πως το κλίμα αλλάζει πολύ αργά και πολύ λίγο σε σχέση με την αναγκαιότητα που επιβάλουν οι περιστάσεις.

«Μας έχει εντυπωσιάσει στην Αριστερά ότι είναι σαν να μην έχουν συμβεί όλες αυτές οι καταστροφές. Το προσφυγικό, το Brexit. Είναι σαν το πλήρωμα του Τιτανικού που εξακολουθεί να χορεύει στο πολυτελές κατάστρωμα, ενώ το πλοίο βουλιάζει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Κούλογλου σημείωσε, πως «βέβαια υπάρχουν και διαφοροποιήσεις, όπως αυτή του Γιούνκερ, σε σχέση με την Μέρκελ και την πολιτική του Βερολίνου».

«Δυστυχώς η πλειοψηφία στην Ε.Ε έχει αρχίσει και υιοθετεί τις ακροδεξιές θέσεις. Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έχει κερδίσει το παιχνίδι, και έχει επιβάλλει τη δική του γραμμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των προσφύγων, αλλά και γενικότερα» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την πρόσφατη Σύνοδο των χωρών του Νότου ο Σ. Κούλογλου δήλωσε πως «Αποτελεί τη μοναδική ελπίδα, είναι στην αρχή, θα έπρεπε να έχει γίνει και από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. Είναι ίσως η πιο αξιόλογη πρωτοβουλία που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση», ενώ κλείνοντας ο ευρωβουλευτής συμπέρανε πως «Όλοι βλέπουν ότι ο Νότος χάνει και ο Βορράς κερδίζει, και βέβαια και οι δυο θα πάνε στο γκρεμό μαζί στο τέλος».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ


(Visited 119 times, 1 visits today)

Read more:
Τι θα γίνει_
Τι θα γίνει;

Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close