Ερώτηση Κούλογλου για τηλεοπτικές άδειες και μυστικές συνεννοήσεις Κομισιόν με δύο Ευρωβουλευτές

Permalink

Γραπτή ερώτηση κατέθεσε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σχετικά με τις δηλώσεις του Επιτρόπου για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος στην ετήσια συνάντηση τύπου της Γερμανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κομισιόν αν η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου», δήλωσε μάλιστα ότι επί του θέματος συνεργάζεται με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο Στέλιος Κούλογλου καλεί την Κομισιόν να αποκαλύψει σε ποιους ευρωβουλευτές αναφέρεται ο Επίτροπος Έτινγκερ και να διευκρινήσει τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθησαν καθώς και το αν έχει ζητηθεί η γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Στην ετήσια συνάντηση τύπου της Γερμανίας, ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ερωτήθηκε για τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Έτινγκερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κομισιόν  αν η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου» και ότι συνεργάζεται για την υπόθεση με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές.

 

Στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο επικρατούσε επί χρόνια ο νόμος της ζούγκλας και η κυβέρνηση προχώρησε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό αδειοδότησης. Μάλιστα στο σχετικό διαγωνισμό πλειοδότησαν φορείς με σαφή αντικυβερνητικό προσανατολισμό, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά θίγει την «πολλαπλότητα των απόψεων» στην οποία ο κ. Έτινγκερ αναφέρθηκε.

 

Ερωτάται η Επιτροπή:

 

1.      Με ποιους ευρωβουλευτές συνεργάζεται μυστικά ο Επίτροπος;

2.      Ανήκουν στην Επιτροπή Πολιτισμού αρμόδια για τα ΜΜΕ, αντιπροσωπεύουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ή με τι άλλα κριτήρια επιλέχθηκαν;

3.      Έχει ζητήσει ο επίτροπος  τη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης για το ίδιο θέμα ή αρκείται στις συμβουλές των 2 μυστηριωδών ευρωβουλευτών;

 


(Visited 72 times, 1 visits today)

Read more:
360507-skitso
Κέρδη…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close