Κούλογλου σε Alpha και Real για τηλεοπτικές άδειες, παρεμβάσεις Έτινγκερ και Panama Papers

Permalink

Σχολιάζοντας στον Alpha και στη Γιάννα Παπαδάκου τις δηλώσεις του που ερμηνεύτηκαν από μερίδα ΜΜΕ ως τάχα παραδοχή ότι υπήρχε συμφωνία κυβέρνησης ή στελεχών της κυβέρνησης με τον κ. Καλογρίτσα για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου εξήγησε: «Μου έβαλαν στο στόμα λόγια που ποτέ δεν είπα. Κλήθηκα να σχολιάσω τις εξελίξεις στα ραδιοτηλεοπτικά μετά την απόσυρση Καλογρίτσα. Και είπα ότι την τηλεοπτική αυτή μάχη που άνοιξε η κυβέρνηση την κέρδισε θεσμικά, διότι θα υπάρξουν πλέον κάποιοι νέοι κανόνες και λεφτά. Από την άλλη, τηλεοπτικά δεν την κέρδισε τη μάχη, διότι αυτή τη στιγμή το τηλεοπτικό πεδίο μοιάζει περισσότερο με το παλιό, με πιο εχθρικά κανάλια απέναντι στην κυβέρνηση.»

«Το θέμα της διαφάνειας» τόνισε επίσης ο Στέλιος Κούλογλου, «πρέπει να ελεγθεί ουσιαστικά από την πολιτεία, γιατί διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε μια διαπλοκή ίσως χειρότερη από την προηγούμενη. Γι αυτό πρέπει το ΕΣΡ να συγκροτηθεί άμεσα και να κάνει καλά τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα η αντιπολίτευση σκάβει το λάκκο των φιλικών της μέσων ενημέρωσης. Και τον έσκαψε από τη στιγμή που αρνήθηκε να συγκροτήσει το ΕΣΡ, πράγμα που αν είχε γίνει, τότε και ο διαγωνισμός θα είχε γίνει με τελείως διαφορετικούς όρους και το τίμημα που κλήθηκαν τελικώς να πληρώσουν τα κανάλια θα ήταν πολύ μικρότερο από εκείνο που πλήρωσαν τελικά,» συνέχισε ο ευρωβουλευτής.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρμόδιου για τα ΜΜΕ Επιτρόπου Έτινγκερ ότι «ερευνά σε συνεννόηση με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ως προς το αν παραβιάζεται ο πλουραλισμός στην Ελλάδα» ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Κομισιόν και έκανε λόγο για «πολιτικό παιχνίδι χωρίς όρους και χωρίς καμία στρατηγική.» «Χρησιμοποιούν κάποιους ευρωπαίους αξιωματούχους βάζοντάς τους να κάνουν τέτοιες δηλώσεις, ωστόσο οι υπηρεσίες που ζητούνται από έναν ευρωπαίο αξιωματούχο δε γίνονται με το αζημίωτο. Κάτι παίρνει κι αυτός, αν για παράδειγμα, εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας εταιρίας που θέλει να ιδιωτικοποιήσει ένα ακόμα αεροδρομιάκι, του λένε θα σε βοηθήσουμε σ’αυτό.»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη δημόσια ακρόαση που διοργάνωσε η Εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers, που συστάθηκε μετά τις αποκαλύψεις μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος ευρωπαίων -και όχι μόνο- πολιτών. Είπε ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και ότι από αυτό εξαρτάται εάν θα υπάρξουν έσοδα και στο δικό μας κράτος και στην ΕΕ συνολικότερα. Χρειάζεται πολύ μεγάλη έρευνα για να αποκαλυφθούν και άλλα στοιχεία αλλά σίγουρα τα πρώτα στοιχεία είναι συγκλονιστικά ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι φορολογικές αρχές διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, πχ του Βελγίου, να διευρευνούν τις υποθέσεις ξεχωριστά, σημείωσε.

Σχολιάζοντας τέλος το θέμα της παιδείας και τις παρεμβάσεις της Εκκλησίας, δήλωσε ότι «δικαιολογημένα ο κ. Φίλης προσπαθεί να θέσει κάποιους νέους κανόνες στη σχέση του δημοσίου με την Εκκλησία.» «Είμαστε», είπε, «σχεδόν το μόνο κράτος στην Ευρώπη που έχει αυτή την ιδιότυπη σχέση όπου η Εκκλησία θέλει να καθορίζει και να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή. Ο δε αρχιεπίσκοπος, είναι μεν λογικότερος των προκατόχων του αλλά έχει τους βαρόνους, οι οποίοι τον πιέζουν στην υιοθέτηση ακρότερων θέσεων που μας παραπέμπουν σε παλιότερα χρόνια.»

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργότερα στον Real fm και στον Νίκο Στραβελάκη ο Στέλιος Κούλογλου επανέλαβε ότι δεν μίλησε για συμφωνία Καλογρίτσα με μέλη της κυβέρνησης αλλά ότι κλήθηκε να κάνει μια εκτίμηση των εξελίξεων και είπε ότι υπήρχε η ελπίδα από την πλευρά της κυβέρνησης ότι αν κέρδιζε και ο κ. Καλογρίτσας, δε θα ήταν όλα τα κανάλια εχθρικά απέναντι στην κυβέρνηση στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.»

«To άλλο θέμα», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής, «είναι οι κανόνες του παιχνιδιού που βάζεις. Αποδείχθηκε ότι οι κανόνες του παιχνιδιού που είχε βάλει η κυβέρνηση ήταν τόσο αυστηροί και σκληροί που οδήγησαν το μόνο κανάλι που θα μπορούσε να είναι μη εχθρικό στην κυβέρνηση, να αποκλειστεί.»

Στο ερώτημα έαν ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ στον τομέα της ύδρευσης και της ενέργειας, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «άκουσε και τον πρωθυπουργό και τον κ. Τσακαλώτο να επιμένουν ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο». Είπε επίσης ότι «η υπαγωγή τους στο Υπερταμείο ήταν υποχρέωση της συμφωνίας για το μνημόνιο, για την οποία πίεζαν όλα τα κόμματα να υπογραφεί πέρσι το καλοκαίρι.» «Εάν πωληθούν τέτοιου είδους υπηρεσίες και ιδίως το νερό», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής, «η κυβέρνηση θα έχει περάσει το Ρουβίκωνα. Γιατί έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι η παραχώρηση, κυρίως του νερού, αλλά και όλων των βασικών αγαθών που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και ο φτωχότερος, έχει οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα.»

«Εγώ θέλω να ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα παραχωρήσει αυτά τα αγαθά, και προσωπικά θα είμαι αντίθετος» είπε καταληκτικά.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:


(Visited 63 times, 1 visits today)

Read more:
170320-cebdceb5cebfcebdceb1ceb6ceaf-cf84cebf-cebfcebbcebfcebaceb1cf8dcf84cf89cebcceb1-cf84ceb7cf82-cebccebdceaecebcceb7cf82-01
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Το ολοκαύτωμα της μνήμης» στη Νάουσα

To 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας θα προβάλει στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου το ντοκιμαντέρ «Το ολοκαύτωμα της μνήμης»,...

Close