Ο Στέλιος Κούλογλου για το παιχνίδι με τις άδειες και τις ξένες παρεμβάσεις

Permalink

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Στέλιος Κούλογλου εξήγησε: «η κυβέρνηση προσπάθησε να βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό παιχνίδι. Και να μαζέψει χρήματα. Αυτά τα πέτυχε. Τι δεν πέτυχε; Προφανώς θα ήθελε ένα από τα καινούργια κανάλια να μην έχει  εχθρική στάση απέναντι της, όπως το σημερινά. Ένα τέτοιο κανάλι, όχι τόσο εχθρικό, θα ήταν πιθανώς του κυρίου Καλογρίτσα. O οποίος είχε παλιότερα εκδώσει μια αριστερή εφημερίδα, έχει σχέσεις με την αριστερά-γνωστά πράγματα αυτά.»

Σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του που ερμηνεύτηκαν από μερίδα ΜΜΕ ως τάχα παραδοχή ότι υπήρχε συμφωνία κυβέρνησης Καλογρίτσα ή στελεχών της κυβέρνησης με τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα για τον διαγωνισμό, ο Στέλιος Κούλογλου ξεκαθάρισε: «ποτέ δεν είπα αυτά που μου έβαλαν στο στόμα ότι τάχα υπήρχε συμφωνία κυβέρνησης Καλογρίτσα ή στελεχών της κυβέρνησης με Καλογρίτσα». Συμπλήρωσε επίσης ότι «σε αυτό το τηλεοπτικό σχέδιο λοιπόν η κυβέρνηση απέτυχε αλλά θεσμικά είναι κερδισμένη. Γιατί από το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ότι το παιχνίδι παίχτηκε με καθαρούς όρους. Η κυβέρνηση έχασε μια τηλεοπτική μάχη αλλά κέρδισε μια θεσμική μάχη».

Όσον αφορά τις ξένες παρεμβάσεις στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά και τον ελληνικό δάκτυλο σε αυτές, ο Έλληνας ευρωβουλευτής είπε: «Ξέρετε ποιο είναι το σκάνδαλο; Ότι κατά καιρούς βάζουν διάφορους ανερμάτιστους Ευρωπαίους πολιτικούς να κάνουν δηλώσεις κατά της Ελλάδας, τις οποίες χρησιμοποιούν στην εγχώρια πολιτική διαμάχη. Τώρα το έκαναν με τον επίτροπο αρμόδιο για τα ΜΜΕ, τον οποίο έβαλαν να πει ότι εξετάζουμε μήπως θίγεται ο πλουραλισμός. Τρίχες κατσαρές. Όταν όλα πλέον τα κανάλια έχουν αντιπολιτευτικό προσανατολισμό.»

«Και είπε μάλιστα ότι συνεργάζεται με 2 ευρωβουλευτές Έλληνες. Αυτά είναι εξωθεσμικό και παράτυπο. Και ξέρετε αυτές οι επεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας γίνονται με το αζημίωτο. Πες κάτι για να το χρησιμοποιήσουμε στην Ελλάδα και θα δώσουμε στη γερμανική εταιρεία με την οποία έχεις σχέση κανένα ακόμη ελληνικό αεροδρόμιο. Έτσι παίζεται το παιχνίδι δυστυχώς. Κάλεσα λοιπόν τους 2 Ελληνες ευρωβουλευτές, αν είναι άνδρες να βγουν να πουν ότι αυτοί είναι οι μυστικοσύμβουλοι του Γερμανού Επιτρόπου,» κατέληξε ο Στέλιος Κούλογλου.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για την ένταξη στο Υπερταμείο κάποιων ΔΕΚΟ, όπως για παράδειγμα της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αγαθά δημόσια όπως κυρίως το νερό αλλά και το ηλεκτρικό να δοθούν σε ιδιωτικές εταιρίες. «Ήταν απαίτηση των δανειστών αλλά όλη η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι όπου ιδιωτικοποιήθηκε, ειδικά το νερό, ήταν καταστροφική. Ανέβηκαν πάρα πολύ οι τιμές, έπαιρναν τα σπίτια των ανθρώπων γιατί δεν είχαν να πληρώσουν το νερό του οποίου οι λογαριασμοί ήταν τεράστιοι».

«Εγώ σας πληροφορώ ότι από εδώ θα δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη για να μην γίνει κάτι τέτοιο. Θα χρησιμοποιήσουμε όλη τη διεθνή εμπειρία, η οποία είναι γνωστή και σε όλους τους Ευρωβουλευτές των περισσότερων κομμάτων που είναι ενάντια σε αυτό, ότι η ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών είναι καταστροφική», επεσήμανε.

«Από ότι άκουσα να εξηγεί ο υπουργός, η ένταξη στο ταμείο δεν σημαίνει αυτομάτως προς πώληση, ιδιωτικοποίηση. Διάβασα τον κ. Τσακαλώτο να αναφέρει ότι όσο αυτός είναι υπουργός και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση. Αν πουληθούν θα είναι σημείο καμπής για την κυβέρνηση, θα έχει περάσει το Ρουβίκωνα», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε σημαντικό βαθμό έχει χαθεί η κυριαρχία της χώρας και θα έπρεπε κανονικά όλοι μας, δηλαδή και η Αριστερά και η Δεξιά να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια για να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία μας», είπε καταληκτικά.


(Visited 107 times, 1 visits today)

Read more:
29481713944_63ae36deba_k
Ο Στ. Κούλογλου στο ΚΟΚΚΙΝΟ Καβάλας μιλάει για την εκδήλωση της 20ης Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξόρυξη Χρυσού

Τις καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον που ενέχουν οι δραστηριότητες εξόρυξης χρυσού, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας...

Close