Κούλογλου: Συνέντευξη με μεταπτυχιακούς φοιτητές δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Permalink

Σε ερωτήσεις νέων μεταπτυχιακών φοιτητών δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ απάντησε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε αυτήν συμμετείχαν νέοι σπουδαστές του τμήματος δημοσιογραφίας του ΑΠΘ προερχόμενοι από διάφορες χώρες της ΕΕ.

Το ρόλο του δημοσιογράφου αυτή τη φορά είχαν η Albertine Irene Arnold από την Ολλανδία, ο Jonathan Ferrara από την Γαλλία και η Hedviga Adamisinova από την Σλοβακία και τα ερωτήματα επικεντρώθηκαν στην απογοήτευση και την αδιαφορία των πολιτών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -μέσω και της χαμηλής προσέλευσης στις ευρωεκλογές του 2014- και το πως αυτή η πραγματικότητα μπορεί να αντιστραφεί.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως «οι πολίτες δεν βλέπουν με ποιον τρόπο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους προς το καλύτερο. Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι στις Βρυξέλλες κυνηγούν την είδηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά ξεχνούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Τους παρότρυνε, λοιπόν, αν στο μέλλον γίνουν ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες να μην λησμονούν να έρχονται και να στέλνουν τις ανταποκρίσεις τους και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


(Visited 121 times, 1 visits today)

Read more:
Εδώ η ζωή συνεχίζεται...
Εδώ η ζωή συνεχίζεται…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close