Στ. Κούλογλου: στήριξη πρωτοβουλίας TVXS και News 247 για την οικονομική στήριξη ενός «Μικρού Ήρωα»

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στηρίζει την πρωτοβουλία του TVXS και του News 247 για την οικονομική ενίσχυση του κ. Θανάση Μαρμαρινού, ψαρά από τη Λέσβο που κατάφερε να γλιτώσει από τα νερά του Αιγαίου περίπου 4000 πρόσφυγες.

Η βάρκα του κ. Μαρμαρινού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία. Το News 247 και το TVXS ξεκινούν από σήμερα μια εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης για να επισκευαστεί η βάρκα του, που αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος για τον ίδιο.

Ο κ. Μαρμαρινός είχε τιμηθεί σε ειδική τελετή που οργανώθηκε για τους Έλληνες «Μικρούς Ήρωες» του προσφυγικού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την ομάδα της Αριστεράς με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
ΙBAN: GR1701713550006355119219099
BIC: PIRBGRAA
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρωτοβουλίας:

Crowdfunding για έναν «μικρό ήρωα»

«Tα μωρέλια να σώσουμε μωρέ!»

Η αγωνιώδης φράση που φώναζε ο Θανάσης Μαρμαρινός βλέποντας τα μικρά προσφυγόπουλα να παλεύουν για τη ζωή τους μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Λέσβου το Νοέμβριο του 2015.

Έκτοτε, ο 63άχρονος ψαράς από τη Σκάλα Συκαμινιάς της Λέσβου έχει αναδειχτεί σε μικρό ήρωα του νησιού, καθώς με αυτοθυσία έχει συμμετάσχει σε 75 επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων. Μάλιστα ήταν ένας από τους Έλληνες νησιώτες που προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης ως παράδειγμα αλληλεγγύης και τιμήθηκε μαζί με άλλους Έλληνες Μικρούς Ήρωες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

O Θανάσης Μαρμαρινός έχει διασώσει με τη βάρκα του, τον «Αϊ-Νικόλα», πάνω από 4.500 πρόσφυγες. Η βάρκα του ωστόσο δεν κατάφερε να διασωθεί από το χιόνι και βρίσκεται πλέον μισο-βυθισμένη στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμινιάς.

Πέραν από διασωστικό μέσο, η βάρκα ήταν και η μόνη πηγή εισοδήματός του.

Ο κύριος Θανάσης είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς από παιδί είναι ψαράς και μεγάλωσε κι έθρεψε την οικογένεια του με αυτή τη βάρκα. Δεν συνδέει όμως την ανθρωπιστική του δράση με την καταστροφή που έπαθε. Δεν ζητάει ανταλλάγματα και σε καμία περίπτωση δε θέλει να εκμεταλλευτεί καταστάσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η ζημιά που υπέστη αγγίζει τα 10.000 ευρώ. Το σκαρί σώζεται. Όμως έπαθε ζημιά η μηχανή και καταστράφηκαν βυθόμετρα, GPS, ραδιοτηλέφωνα και όλα τα ηλεκτρικά. Η αντικατάσταση τους θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα εργασίας. Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Θανάσης δεν θα μπορεί να δουλέψει.

Ο Θανάσης Μαρμαρινός ανήκει σε μια ομάδα Ελλήνων που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους τη στιγμή της κορύφωσης του προσφυγικού δράματος. Έσωσαν ανθρώπινες ζωές με αυταπάρνηση και άλλαξαν την εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό όταν έπεφτε θύμα στερεοτύπων και δυσφημιστικών επιθέσεων.

 Τώρα ήρθε η στιγμή να δείξουμε τη δική μας αλληλεγγύη.

 Το news 247 και το TVXS ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν από σήμερα μια crowdfunding εκστρατεία για να επισκευαστεί η βάρκα του Θανάση Μαρμαρινού.

 Όσοι από εμάς μπορούν να συνεισφέρουν, η κατάθεση χρημάτων γίνεται στον λογαριασμό:

 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

ΙBAN: GR1701713550006355119219099
BIC: PIRBGRAA
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ


(Visited 78 times, 1 visits today)

Read more:
Herod...
Herod…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close