Ημερίδα για τις ψευδείς ειδήσεις στα social media στο Ευρωκοινοβούλιο

Permalink

Πώς διαμορφώνουν το πεδίο της ενημέρωσης στις μέρες μας οι ψευδείς ειδήσεις στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο γενικότερα; Πώς και πόσο βλάπτουν τη δημοκρατία; Είναι είδος σάτιρας ή απλή παραπληροφόρηση; Πώς κανείς μπορεί να γίνει υπεύθυνος αναγνώστης;  Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα επιδιώξει να δώσει απαντήσεις η Ημερίδα, «Οι Ψευδείς Ειδήσεις στα Social Media ως διαμορφωτές της πραγματικότητας», που διοργανώνεται στο Ευρωκοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου σε συνεργασία με τον Ιταλό ευρωβουλευτή Curzio Maltese της ομάδας L’Altra Europa con Tsipras και τον Ισπανό ευρωβουλευτή Miguel Urban από τους Podemos. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Μαρτίου, μεταξύ 12:00 και 14:00, με την υποστήριξη της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετέχουν, ο Αμερικανός Paul Horner, του οποίου οι ψευδείς ειδήσεις διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Γάλλος blogger και εκπαιδευτής Michel Christophe, η Ισπανίδα δημοσιογράφος Clara Jiménez, υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας 2017, ο Έλληνας ακαδημαϊκός, καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Ανδρέας Βέγλης και η Ισπανίδα επικοινωνιολόγος και δημοσιογράφος, Lidia Ucher.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με εισαγωγικά σχόλια από τον Curzio Maltese και θα κλείσει με την ανακοίνωση των συμπερασμάτων που συνάχθηκαν από τον Miguel Urban. To πάνελ και τη συζήτηση με το κοινό συντονίζει, ο Στέλιος Κούλογλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με παράλληλη μετάφραση από και προς τα αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, γαλλικά και ελληνικά.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας αναλυτικά εδώ.

 


(Visited 133 times, 1 visits today)

Read more:
335540-pravda
Πράβδα

Η Πράβδα (Αλήθεια στα ρωσικά) ήταν το επίσημο όργανο του ΚΚ και από τις πιο σημαντικές καθημερινές εφημερίδες της Σοβιετικής...

Close