Στ. Κούλογλου : «Είναι ρίσκο να συνδυάζεις την τραγωδία με την κωμωδία»

Για τη νέα του ταινία, «Πεθαίνοντας στο γέλιο», που κάνει πρεμιέρα απόψε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μίλησε σήμερα ο Στ. Κούλογλου στον Ρ/Σ Πρακτορείο 104.9, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο να συνδυάζονται τραγωδία και κωμωδία, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του σπονδυλωτού αυτού ντοκιμαντέρ.

Λέγοντας περισσότερα πράγματα για την ταινία, μίλησε αρχικά για την αντιπολεμική φάρσα που διοργάνωσε πέρυσι στο Ευρωκοινοβούλιο βασισμένος, ακριβώς, στην ιδέα να χρησιμοποιήσει το χιούμορ ως όπλο για πολιτική δράση και εξήγησε πώς τελικά αυτή είναι η ιδέα που διατρέχει και συνολικά το «Πεθαίνοντας το γέλιο».

Όπως επισήμανε, η πολιτική πρόθεση πίσω από τη φάρσα ήταν να δείξει ότι με τον πόλεμο δεν αντιμετωπίζεται η τρομοκρατία, ίσα-ίσα παράγει περισσότερους τρομοκράτες. Για το λόγο αυτό συνεργάστηκε με τον Andy Bichlbaum, από τους Yes Men -τους Αμερικανούς ακτιβιστές με πλάκες παγκοσμίου διαμετρήματος στο ενεργητικό τους- κι έστησε την μεγαλύτερη φάρσα που είχε δει ποτέ το Ευρωκοινοβούλιο!

Μίλησε επίσης για τον Γερμανό ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, κωμικό και πρώην διευθυντή του σατυρικού περιοδικού Τitanic, Martin Sonneborn και την ομάδα πολιτών Flashmob STOP TTIP που είναι επίσης πρωταγωνιστές της ταινίας του, και βέβαια αναφέρθηκε εκτενώς στην τέταρτη, την τραγική ιστορία που ακολουθεί το φιλμ — την ιστορία του Charlie Hebdo που τεκμηριώνει πώς το χιούμορ σε κάποιες περιπτώσεις τιμωρείται με θάνατο.

Το «Πεθαίνοντας στο γέλιο» που οι προγραμματισμένες προβολές του στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι ήδη sold out, αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο.

Για το ίδιο θέμα εξάλλου, για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στις Βρυξέλλες από τη θέση του ευρωβουλευτή, αλλά και για την εγχώρια και διεθνή επικαιρότητα, ο Στ. Κούλογλου παραχώρησε επίσης συνέντευξη στην εκπομπή επίΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΡΤ 3:

 


(Visited 115 times, 1 visits today)

Read more:
22 fevr
Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου – Απόσπασμα από την «Κενή Διαθήκη του Μωυσή»

Η «κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου,...

Close