Στ. Κούλογλου: «Επαναφέροντας ρατσιστικά στερεότυπα εναντίον των Νοτίων, ο Ντάισελμπλουμ παίζει το χαρτί της Ακροδεξιάς»

Permalink

Για τις πρόσφατες δηλώσεις Ντάισελμπλουμ που έχουν κάνει άνω-κάτω Ευρωκοινοβούλιο, πολιτικές ηγεσίες, αλλά και την κοινή γνώμη, καθώς και για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα» της TRT .

Ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που άμεσα κατέθεσε επείγουσα ερώτησηστην Κομισιόν για τη επίσημη θέση που προτίθεται να λάβει έναντι των δηλώσεων του Προέδρου του Eurogroup πως  “οι Νότιοι έφαγαν τα λεφτά στα ποτά και στις γυναίκες”, είπε ότι o κ. Ντάισελμπλουμ, «επαναφέροντας όλα αυτά τα ρατσιστικά στερεότυπα εναντίον των Νοτίων, στην πραγματικότητα παίζει το χαρτί της Ακροδεξιάς. »

«Εδώ είναι όλοι ανάστατοι : οι φεμινίστριες λένε ότι είναι σεξιστικό, όλοι οι Νότιοι λένε ότι είναι ρατσιστικό, η Κομισιόν είναι παγωμένη. Βέβαια για την ελληνική πλευρά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί αν προκαλείτο τώρα κενό εξουσίας και στο Eurogroup, το οποίο αποφασίζει, δυστυχώς, για την τύχη μας, ίσως να ήταν τα πράγματα χειρότερα μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης. Άρα θεωρώ ότι είναι λογικό η ελληνική κυβέρνηση να είναι πιο συγκρατημένη.

Από την άλλη μεριά, εμείς ως Έλληνες ευρωβουλευτές, έχουμε κάθε δικαίωμα να εξεγειρόμαστε με κάτι τέτοιο. Ξέρετε, όλη αυτή η ιστορία που ζούμε, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ολλανδία και κυρίως στη Γερμανία εναντίον των Ελλήνων, είναι ένα κλίμα το οποίο δυστυχώς τροφοδοτήθηκε με την έναρξη της κρίσης – την κρίση των τραπεζών τη ρίξανε πάνω στους Έλληνες, ότι είναι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες και οι Γερμανοί δεν ξέρουν, π.χ., ότι είμαστε οι περισσότερο εργαζόμενοι από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ και από τους περισσότερο εργαζόμενους ανθρώπους στον κόσμο. Μπορεί να έχουμε άλλα προβλήματα – παραγωγικότητας -που είναι όμως και θέμα τεχνολογίας- ή μπορεί να μην είμαστε τόσο καλά οργανωμένοι, αλλά από την άλλη μεριά, δουλεύουμε πάρα πολύ και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουνε.

Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα στη Γερμανία, πολύ αρνητικό, όπου χρησιμοποιείται το ελληνικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία και οι ηγέτες της Γερμανίας δε μπορούν να κάνουν κινήσεις λογικές για το χρέος κλπ γιατί αυτόματα θα χάσουν. Δηλαδή έχουν δημιουργήσει ένα Φρανκεστάιν ο οποίος κυνηγάει αυτούς, αλλά κυρίως κυνηγάει τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Νότιας Ευρώπης. Είναι αίσχος αυτό.

Ο Ντάισελμπλουμ ξέρει πολύ καλά, ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις χώρες του Νότου δεν έχει καθόλου να κάνει με το ότι φαγαν τα λεφτά με τις γυναίκες και τα λεφτά. Έχει να κάνει με συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης απ’ τις οποίες επωφελήθηκαν όλες οι βόρειες χώρες και κατατροπώθηκαν όλες οι νότιες. Αυτό είναι το ουσιαστικό θέμα».

Για την αρνητική αντιμετώπιση που έχουν οι Έλληνες ειδικά στη Β. Ευρώπη, οι κοινωνίες των οποίων πιστεύουν ότι «o Έλληνας το γλέντησε το χρήμα του», ο Στ. Κούλογλου επισήμανε ότι «το πιστεύουν γιατί έχουν επηρρεαστεί από την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης ή της Bild, που είναι μια κίτρινη γερμανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, η οποία φυσικά χρησιμοποίησε δικές μας αδυναμίες: τους τυφλούς που δεν ήταν τυφλοί, τις συντάξεις απ’ τα 41 κλπ. Αλλά οι τυφλοί δεν καθόρισαν την οικονομική μοίρα της χώρας, ούτε μας χρεωκόπησαν αυτοί που δεν ήταν τυφλοί και δηλώθηκαν ως τέτοιοι. Μην τρελαθούμε. Μας χρεωκόπησαν καταρχάς οι πολύ μεγάλες αμυντικές δαπάνες όταν αγοράζαμε όπλα γαλλικά και γερμανικά.

Ξέρετε, ότι όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια, ένας από τους όρους για να υπογραφεί το μνημόνιο, να μας δώσουν δάνειο, ήταν να συνεχίσουμε ν’ αγοράζουμε γαλλικές φρεγάτες και γερμανικά οπλικά συστήματα. Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι Βόρειοι να κάνουν μαθήματα ηθικής στους Νότιους, οι οποίοι έχουμε υποφέρει από την κρίση. Αυτό είναι στοιχειώδης έλλειψη αλληλεγγύης. Αν δεν υπάρχει καθόλου η αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ τότε τι ακριβώς κάνουμε εδώ πέρα;»

Ερωτηθείς εξάλλου για το ζήτημα του κλεισίματος της αξιολόγησης σύντομα, ο ευρωβουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τον βρίσκει σύμφωνο η πρόσφατη δήλωση του Δ. Παπαδημούλη πως «όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει ο λογαριασμός». Από την άλλη, εμφανίστηκε αντίθετος σε ένα «ναι σε όλα» απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών και είπε –επικαλούμενος τις δηλώσεις του Αντ/δου της ΝΔ, κ. Γεωργιάδη- πως αν είναι κάποιος να επιβάλει τέτοιου είδους μέτρα, ας το κάνει η Δεξιά η οποία θα το έκανε «με χαρά», και τόνισε ότι «η Αριστερά έχει ιστορικές ευθύνες απέναντι στην αρπαγή και τη λεηλασία της Ελλάδας που προσπαθούν να επιτύχουν οι δανειστές».

Εξέφρασε ωστόσο τη στήριξη του στην κυβέρνηση, ευχόμενος και επανέλαβε την ανάγκη ύπαρξης διακομματικής συναίνεσης, καθώς και ο ίδιος πιστεύει ότι μια εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή θα πήγαινε τη χώρα πίσω τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.

Κλείνοντας, δήλωσε ότι από θέση στην οποία βρίσκεται θα συνεχίσει να λέει αυτά που πιστεύει, προσπαθώντας να συμπεριλάβει όλες τις πλευρές, στηριζόμενος σε γεγονότα και θα εξακολουθήσει να κάνει πράγματα για την Ελλάδα, όπως οι εκδηλώσεις που διοργανώνει στο ΕΚ, αναφερόμενος στο μεγάλο αφιέρωμα που θα παρουσιάσει εκεί στις 27 και 28 Μαρτίου για το Μεγάλο Λιμό στην κατοχική Αθήνα, το οποίο πραγματοποιεί ακριβώς «για να θυμούνται όλοι αυτοί που μας κάνουν κριτικές, ποιοι έχουν εύθυνη και για την καθυστέρηση της χώρας» γιατί «τα ιστορικά χρέη δεν ξεπληρώνονται έτσι, από τη μια μέρα στην άλλη».


(Visited 141 times, 1 visits today)

Read more:
373119-skitso
Φρίκη με μεταξωτές κορδέλες…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close