Συνέντευξη Κούλογλου στον Παραπολιτικά 90,1 για τη συμφωνία στη Μάλτα

Permalink

Στον απόηχο του Eurogroup στη Μάλτα και των εξελίξεων που προκάλεσε στην Ελλάδα τις ημέρες που ακολούθησαν, ο Στέλιος Κούλογλου συζήτησε σήμερα για τη συμφωνία και τον αντίκτυπό της, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Παραπολιτικά 90,1.

 

Εξηγώντας για ποιο λόγο ο Πρωθυπουργός θέτει ως όρο για υλοποίηση των μέτρων που συμφωνήθηκαν στη Μάλτα το ζήτημα τη ελάφρυνσης του χρέους, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τακτική πίεσης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης.

 

Απέδωσε άλλωστε τη στάση του Πρωθυπουργού και στην υποστήριξη της οποίας χαίρει τελευταία η ελληνική πλευρά από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και κυρίως την Κομισιόν από τον Ιανουάριο κι έπειτα. Ειδικότερα σ’ αυτό το σημείο, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξαγγελίες Μοσκοβισί για θετικές προβλέψεις στην απόδοση της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε πως τα όργανα εκτιμούν ότι «μια θετικότερη εικόνα από αυτή που αναμενόταν θα βοηθήσει γενικότερα στο πώς θα διαμορφωθεί τελικά η συμφωνία».

 

Απαντώντας σχετικά με την καθυστέρηση που σημειώθηκε, ο Στ. Κούλογλου υπογράμμισε ότι, εδώ και καιρό, η γραμμή Μαξίμου ήταν η αξιολόγηση να κλείσει και επέρριψε την ευθύνη στους δανειστές και την τακτική τους να εξαντλούν το χρόνο, εκφράζοντας διαρκώς νέες απαιτήσεις. Ως παράδειγμα ανέφερε την πιο πρόσφατη από αυτές που ήταν να προσυμφωνήσει στην εφαρμογή των μέτρων και η αξιωματική αντιπολίτευση. Ερωτηθείς εάν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εκ νέου απαιτητό, υποστήριξε πως όχι, καθώς καταγγέλθηκε από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μ. Σαπέν.

 

Τέλος, σχετικά με το εάν η παρούσα κυβέρνηση νομιμοποιείται να δεσμεύσει την όποια επόμενη για μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό μετά το 2019-20, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι «κανονικά, θα έπρεπε όλος ο πολιτικός κόσμος, δηλαδή και τα κόμματα και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, να έχει δημιουργήσει ένα μέτωπο ώστε αυτή η απαίτηση, η οποία δεσμεύει πράγματι τις επόμενες κυβερνήσεις, να έχει αποκρουστεί». Όπως υποστήριξε,  αυτό δε συμβαίνει γιατί η αντιπολίτευση «είναι στα κάγκελα απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ».

 


(Visited 102 times, 1 visits today)

Read more:
354027-thumbnail
Ο παγκόσμιος μιντιακός πόλεμος

Πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.  Είναι παγκόσμια...

Close