Εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση Σόιμπλε – δανειστών | Συνεντεύξεις Στ. Κούλογλου σε ΣΚΑΪ και Πρώτο Πρόγραμμα

Permalink

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την αντιμετώπιση του χρέους ύστερα από το Eurogroup της 22ης Μαΐου και τις νέες τρικλοποδιές Σόιμπλε, αλλά και ενόψει του επόμενου Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα οικονομικά βουντού του Σόιμπλε πράγμα που δε λέει πλέον μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει κι ο γερμανικός Τύπος κι η γερμανική αντιπολίτευση», ανέφερε. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ζητά πράγματα εξωπραγματικά και ανέφικτα για να ανατρέψει την πραγματοποίηση οποιασδήποτε σοβαρής  συμφωνίας γύρω απ’ το χρέος.

Σύμφωνα με τον Στ. Κούλογλου, ο Β. Σόιμπλε θέλει την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης. Αφενός λόγω ιδεολογικών διαφορών μαζί της αλλά και για να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στη Γαλλία. Επίσης υιοθετώντας μια σκληρή στάση στο εξωτερικό, τονώνει την εικόνα του στο εσωτερικό της χώρας του, η οποία διανύει προεκλογική περίοδο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η χώρα είναι εγκλωβισμένη λόγω των μνημονίων που υπογράφτηκαν το 2009-10. Επισήμανε ότι, ανεξάρτητα από τα όποια λάθη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, «δεν πρέπει να κάνουμε πολιτική με γινάτι» και πως είναι η ώρα να επιδιωχθεί εθνική συναίνεση. «Θεωρώ θετικές τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη χτες, που άλλαξε και λέει ότι το χρέος είναι εθνική υπόθεση, δηλαδή έκανε μια στροφή σε σχέση με την προηγούμενη πολιτική της ΝΔ και θεωρώ ότι καλό θα είναι να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να δημιουργήσουμε ένα μίνιμουμ πλαίσιο συμφωνίας».

Ερωτηθείς σχετικά το δίλημμα με το οποίο ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη η ελληνική πλευρά (αποδοχή ή ρήξη) στο επόμενο Eurogroup, ο Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε ότι εξαιτίας της καθυστέρησης που έχει σημειωθεί λόγω της πολιτικής των δανειστών, θα πρέπει να επιδιωχθεί μια συμβιβαστική λύση: «Πρέπει να αναζητήσουμε τον πιο επωφελή συμβιβασμό. Η οικονομία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα. Επομένως πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός, έστω και οδυνηρός. […] Πρέπει να φύγουμε από αυτή τη μάχη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δε μπορούμε δυστυχώς να κερδίσουμε, όχι γιατί έχουν γίνει λάθος κινήσεις αλλά γιατί ο συσχετισμός δυνάμεων είναι αρνητικός όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και απέναντι στη χώρα».

Το βίντεο της συνέντευξης στον ΣΚΑΪ

Το ηχητικό της συνέντευξης στο Πρώτο Πρόγραμμα


(Visited 101 times, 1 visits today)

Read more:
26259965239_28db0598f9_k
Κούλογλου: Πενήντα χρόνια μετά τον Μάη του ’68, είμαστε στην εποχή της αντεπανάστασης

«Δυστυχώς πενήντα χρόνια μετά τον Μάη του 68 και πάνω από έναν αιώνα από την πρώτη εργατική πρωτομαγιά βρισκόμαστε στην...

Close