«Η Ελλάδα στο Πιάτο!» και στον Τύπο

Permalink

Εξακολουθεί ο απόηχος της επιτυχημένης εκδήλωσης «Η Ελλάδα στο πιάτο!» που διοργανώθηκε από τον Στέλιο Κούλογλου στις Βρυξέλλες.  Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε περισσότερους από 500 επισκέπτες, σκοπό είχε την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας στο ευρωπαϊκό κοινό με «πρέσβεις» τέσσερα ταπεινά ελληνικά υλικά τα οποία αποτέλεσαν πρώτες ύλες και πηγή έμπνευσης για ισάριθμους διακεκριμένους Έλληνες σεφ.

Τα δημοσιεύματα και το οπτικό υλικό που ακολούθησαν την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου αφιερώματος στην ελληνική κουζίνα και στα προϊόντα της ελληνικής γης επιβεβαιώνουν την επιτυχία που σημείωσε η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Περισσότερα από 500 άτομα βρέθηκαν στην εκδήλωση «Η Ελλάδα στο πιάτο!» που γέμισε την Ευρωβουλή με ελληνικές γεύσεις και αρώματα, μετατρέποντας τη γαστρονομία σε άξιο πρεσβευτή της χώρας.»

Γιάγκος Αντίοχος, Αθηνόραμα

 

«Μια σπάνια πρωτοβουλία Έλληνα Ευρωβουλευτή και ένα «φίλεμα» ταρακουνάει τα φύλλα αισιοδοξίας για την ελληνική γαστρονομία και αποδεικνύει πως με θέληση και συνεννόηση μπορούμε.»

Χάρης Τζαννής, The Food & Leisure Guide

«Η ελληνική φιλοξενία, που αγκαλιάζει κάθε επισκέπτη της χώρας μας, ήταν ολοζώντανη σ’ αυτήν την εκδήλωση».

Βίκυ Κουμάντου, tastefull.gr

«Ήταν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες που είχε έντονα τη γεύση της Ελλάδας. […] Το εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου κατακλύστηκε από πεινασμένα περίεργους επισκέπτες, ελληνικό λάδι και ξίδι, και φυσικά άφθονο ελληνικο κρασί από τους αμπελώνες της ελληνικής γης. Χαρούμενα τσουγκρίσματα, γέλια και συγχαρητήρια σε όλες τις γλώσσες».

Μαρία Δήμα, Εφημερίδα των Συντακτών

«Ήταν πρόκληση να δω από κοντά την προσπάθεια προώθησης Ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, στο κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου.»

Ειρήνη Ζεβελάκη, paxxi.gr
«Η γαστρονομία ενώνει. Τοπία, καλλιέργειες, προϊόντα, παραγωγοί, μεταποιητές, σεφ, τοπικές κουζίνες, τουρισμός μπορούν όλοι μαζί να αποτελέσουν τους κρίκους μιας αλυσίδας που μπορεί να φέρει ανάπτυξη σε κάθε περιοχή της χώρας.»

Γιώργος Πίττας, Greek Gastronomy Guide

«Μια ιδέα, μια πρώτη εκδήλωση και ένας μεγάλος στόχος: Η Ευρώπη να μάθει να τρώει ελληνικά φαγητά, κάτι που θα αποτελέσει το μέσο της προώθησης των ελληνικών προϊόντων και της αύξησης των εξαγωγών.»

Άκης Γκάτζιος, Αναγνώστης Πελοποννήσου

(φωτογραφικό υλικό από τον Β. Κατσαρδή)


(Visited 139 times, 1 visits today)

Read more:
351002-genimata
«Επάγγελμα Γεννηματά»: στο βασίλειο της υποκρισίας, δεν μπορείς ούτε να πεθάνεις

Ένας ηγέτης της αριστεράς με αίσθηση του χιούμορ, έλεγε κάποτε ότι δεν θέλει να πεθάνει, γιατί φοβόταν ότι θα του...

Close