Ο Στ. Κούλογλου κεντρικός ομιλητής στο Public Integrity Forum: Ενισχύοντας την Ακεραιότητα στον δημόσιο τομέα

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Public Integrity Forum – Ενισχύοντας την Ακεραιότητα στον δημόσιο τομέα που συνδιοργανώνεται στην Αθήνα στις 11-12 Ιουλίου 2017 (Κτίριο Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, Φραγούδη 11, Καλλιθέα, Αθήνα) από τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, (ΟΟΣΑ).

Στελέχη της Κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης, εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, δημοσιογράφοι, φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και ακαδημαϊκοί θα συναντηθούν στην Αθήνα  για να συζητήσουν  θέματα σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως:

Το κοινωνικό κόστος της διαφθοράς,
Τη χρήση πολιτικών δωρεών με σκοπό την εξασφάλιση επιρροής,
Τη σημασία της ύπαρξης αποτελεσματικών μηχανισμών εποπτείας και λογοδοσίας στον δημόσιο τομέα,
Το ρόλο-κλειδί της ακεραιότητας για την κοινωνική ευημερία,
Τον νέο ρόλο των μέσων επικοινωνίας και των πολιτών στην καταπολέμηση της διαφθοράς,

To Φόρουμ αυτό αποτελεί μία ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων σε ζητήματα ακεραιότητας και διαφάνειας της λειτουργίας του Δημοσίου Τομέα. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η συστράτευση όλων των κοινωνικών φορέων απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς.

Ο Στέλιος Κούλογλου θα συζητήσει την πρώτη ημέρα του φόρουμ (Τρίτη 11/7, 14:00 -15:30) για τους μηχανισμούς και τις πρακτικές προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers) με τους Ανδρέα Ποττάκη, Συνήγορο του Πολίτη, Mark Worth, διευθυντή του International Whistleblower Project και συντονιστή του Southeast Europe Coalition on Whistleblower Protection, Μαρία Στυλιανίδου, μέλος Δ.Σ. Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Τη συζήτηση συντονίζει η Ειρήνη Σταμούλη, Ειδική Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Η προστασία αυτών των μαρτύρων είναι απαραίτητη για την προώθηση μιας νοοτροπίας λογοδοσίας και ακεραιότητας τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς οργανισμούς και για την ενθάρρυνση της αναφοράς περιπτώσεων παραβατικών συμπεριφορών, απάτης και διαφθοράς. Η Ελλάδα αναπτύσσει το νομικό της πλαίσιο για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Στη συνεδρία αυτή εξετάζεται ο τρόπος δημιουργίας του περιβάλλοντος το οποίο θα επιτρέπει στους εργαζόμενους να αποκαλύπτουν παραπτώματα, οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος από αντίποινα και ο τρόπος με τον οποίο θα βελτιωθεί η διαχείριση των καταγγελιών.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα παρουσιαστεί επίσης η 2η Ετήσια Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς για το έτος 2016. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι τρεις διαδικτυακές εφαρμογές που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στο 1ο Hackathon για την Ακεραιότητα στον Ελληνικό Δημόσιο Τομέα  που διοργανώθηκε τον Απρίλιο 2017.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να παρακολουθήσετε το Φόρουμ, παρακαλώ εγγραφείτε εδώ.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φόρουμ.


(Visited 83 times, 1 visits today)

Read more:
353562-tsimentoma_sten_parakme
Τσιμέντωμα στην παρακμή…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close