«Πεθαίνοντας στο γέλιο» στην Αντίπαρο

Permalink

Η νέα ταινία τεκμηρίωσης του Στέλιου Κούλογλου, «Πεθαίνοντας στο Γέλιο», παρουσιάζεται στον θερινό κινηματογράφο Ολίαρος στην Αντίπαρο, την Πέμπτη 3 Αυγούστου, στις 10 :30 μ.μ.

«Το Χιούμορ είναι σαν μία γροθιά στο πρόσωπο», έλεγε ο ιδρυτής του Charlie Hebdo, Φρανσουά Καβαννά. Η φράση αυτή μοιάζει να έρχεται σαν απάντηση στο ερώτημα που θέτει ο Στέλιος Κούλογλου στο νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του : «πόση δύναμη έχει το χιούμορ ως πολιτικό όπλο» ;

Αποτελούμενη από τέσσερις παράλληλες ιστορίες, η ταινία αποδεικνύει πως το χιούμορ και η πολιτική σάτιρα μπορούν να αντιμετωπίσουν μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας.

Oι διάσημοι  Αμερικανοί ακτιβιστές YesΜen, οι οποίοι με όπλο το χιούμορ έχουν στήσει μερικές από τις διασημότερες πολιτικές φάρσες παγκόσμια, οργανώνουν την πρώτη και πιο μεγάλη φάρσα που έχει συμβεί ποτέ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. O Μάρτιν Σόνεμπορν, Γερμανός κωμικός και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, πρωτοτυπεί για να σώσει την Ελλάδα. Οι Flashmob, που αγωνίζονται κατά των συμφωνιών TTIP και CETA, διακόπτουν θεσμικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με το χαμόγελο στα χείλη. Και κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το γέλιο. Στην τελευταία συνέντευξή του στον Στέλιο Κούλογλου πριν δολοφονηθεί, ο διευθυντής του Charlie Hebdo, Charb προβλέπει προφητικά ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ. Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες.

Πεθαίνοντας στο Γέλιο – Η ταυτότητα της ταινίας :

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Στέλιος Κούλογλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μανώλης Κονσολάκης
Μοντάζ: Χρήστος Γάκης
Ήχος: Νίκος Θωμόπουλος
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2016
Διάρκεια: 92 λεπτά


(Visited 234 times, 1 visits today)

Read more:
EP-162286A_Kouloglou_portrait
Κούλογλου στο ΣΚΑΙ για Τσίπρα, Novartis και επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

Για τις ομοφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, την έξαρση της βίας, το σκάνδαλο Novartis και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την παρέμβαση Τσίπρα,...

Close