Στ. Κούλογλου: Η πληροφόρησή μας για την Ευρώπη είναι ελλιπής

Permalink

Παρά τα πολλά προγράμματα υποστήριξης των νέων ανθρώπων προκειμένου να υλοποιήσουν και να γιγαντώσουν τις ιδέες τους, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου έχει διαπιστώσει ότι «η πληροφόρησή μας για την Ευρώπη είναι ελλιπής» με αποτέλεσμα αυτά να μένουν αναξιοποίητα. Όπως εξήγησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο των Ιωαννίνων και στην Στέλλα Σκοτινιώτη, «έχω κάνει πολλές δράσεις για να φέρω σε επαφή τους νέους ανθρώπους με την Ευρώπη, όμως σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον για την Ένωση έχει χαθεί».

Σημείωσε, δε, πως αυτό το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό χαρακτηριστικό, όμως «στην Ελλάδα είχαμε επαναπαυθεί και δεν αξιοποιούσαμε όλες τις ευκαιρίες. Υπήρχαν βέβαια και λόγοι όπως η γεωγραφική μας θέση ή η γλώσσα μας που ωθούσαν σε αυτή την αποστασιοποίηση, όμως είδαμε και με την είσοδο νέων χωρών της ανατολικής Ευρώπης, πως αυτοί οι παράγοντες δεν είναι και τόσο σημαντικοί. Αυτές οι χώρες μπήκαν με θέληση και αρπάζουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν».

Επιπλέον ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η δράση του έχει εστιαστεί στην προστασία των whistleblowers, των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, «καθώς είναι οι ήρωες της σύγχρονης εποχής. Καταστρέφουν την καριέρα τους, την οικογένειά τους, πολλές φορές βάζουν σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να πουν αλήθειες που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να προστατεύονται και να δέχονται ψυχολογική υποστήριξη για όλα αυτά».

Όπως περιέγραψε, υπενθυμίζοντας και τη σημασία του σκανδάλου Novartis στην χρεοκοπία της χώρας, «στην Ελλάδα είναι εντελώς ανεπαρκές το νομικό πλαίσιο. Η προστασία πρέπει να εκτείνεται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και να είναι καθολική. Αυτή τη στιγμή ο νόμος λέει ότι για να είσαι μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος δεν πρέπει να έχεις εμπλοκή στην υπόθεση. Μα εάν δεν έχεις εμπλοκή, δεν μπορείς να τη γνωρίζεις κιόλας! Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει μια ποινική διευκόλυνση και οικονομική υποστήριξη προς τους ανθρώπους αυτούς, φυσικά με τη ρήτρα ότι λένε μόνο την αλήθεια και συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές».

Τέλος, πρόσθεσε ότι λειτουργώντας πάντα ως δημοσιογράφος και από την Ευρωβουλή προσπαθεί διαρκώς να προωθεί την Ελλάδα. «Από την θέση μου αξιοποιώ τους πόρους για να κάνω δράσεις που θεωρώ ότι βοηθούν την χώρα», σημείωσε λέγοντας ότι για την δράση του στην Επιτροπή Ανάπτυξης, που βοηθά τις υποανάπτυκτες χώρες, τιμήθηκε με το βραβείο του τρίτου δικαιότερου πολιτικού στην Ευρώπη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 


(Visited 103 times, 1 visits today)

Read more:
Migrants, refugees arrive in Denmark
Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για τις απαράδεκτες πρακτικές της Δανίας κατά μεταναστών

Ντροπή και δυσωδία ναζισμού για την Ευρώπη η δήμευση κοσμημάτων των προσφύγων από τη Δανία Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, ο...

Close