Στ. Κούλογλου: Οι άνθρωποι γελάνε με μια γελοιογραφία, δεν φοβούνται

Permalink

«Οι άνθρωποι συνήθως γελάνε με μια γελοιογραφία. Δεν φοβούνται!» δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο πρώτο Facebook Live Debate που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αριστερά, αναφερόμενος στην απόπειρα λογοκρισίας εις βάρος της έκθεσης γελοιογραφίας που ετοιμάζει ο ίδιος στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Μαζί με τον Patrick Le Hyaric θέλαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την Συμφωνία της Ρώμης. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια έκθεση σκίτσων με θέμα την Ευρώπη από γελοιογράφους από την Ελλάδα και τη Γαλλία. Όπως ορίζει ο κανονισμός πρέπει να καταθέσεις το περιεχόμενο που θα εκθέσεις ώστε να ελεγχθεί ότι δεν υποστηρίζει ρατσιστικές ή προσβλητικές ιδεολογίες ή δεν είναι φιλοναζιστικό», περιέγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Εμείς καταθέσαμε αυτά τα σκίτσα, που δεν είχαν να κάνουν τίποτα με τα παραπάνω. Από τα 28, που καταθέσαμε, τα 12 απορρίφθηκαν!»

Όπως τόνισε ο Στ. Κούλογλου, δεν θα αποδεχθεί αυτή την πρόθεση και θα απευθυνθεί στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι. «Θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση αυτή είναι προσωπική της κοσμήτορος, της κυρίας Bearder, και δεν απηχεί συνολικά τις απόψεις του ευρωκοινοβουλίου. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει με αφορμή αυτό το γεγονός, τα ευρήματα του ευρωβαρόμετρου που έδειξαν ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να προστατευθούν και να προαχθούν αξίες όπως η ελευθερία λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ισότητα των φύλων, ο Στέλιος Κούλογλου είπε πως «σε αυτές τις αρχές πιστεύει ο κόσμος. Όμως η πλειονότητα των ανθρώπων που είναι στο ευρωκοινοβούλιο και βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις, δεν τις ασπάζονται. Αυτό φάνηκε από την απόπειρα».

Συμπλήρωσε, δε, ότι είναι αισιόδοξος και περιμένει να ακούσει αύριο από τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, «μια ιδιαίτερα έντονη κριτική της τελευταίας χρονιάς». Στο State of the Union, όπου ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ετησίως κάνει έναν απολογισμό, ο ευρωβουλευτής περιμένει να τον δει «να προτείνει έναν νέο δρόμο για την Ευρώπη, προς μια κατεύθυνση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης καθώς είμαστε ήδη αντιμέτωποι με τον ευρωσκεπτικισμό, την ξενοφοβία την άνοδο της ακροδεξιάς».

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρο το debate:


(Visited 200 times, 1 visits today)

Read more:
Failed state..
Failed state…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close