Στ. Κούλογλου: Ο Γιούνκερ έκρυψε τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Permalink

Απογοητευτική χαρακτήρισε την ετήσια ομιλία του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Κόκκινο της Ρόδου με την δημοσιογράφο Πόλυ Χατζημάρκου και στο Κόκκινο Πάτρας με τους δημοσιογράφους Βίκυ Δρακούλη και Θάνο Χριστακόπουλο, καθώς «έκρυψε τα πραγματικά προβλήματα, δηλαδή την λιτότητα που οδήγησε στην άνοδο της ακροδεξιάς, κάτω από το χαλί».

«Επικαλέστηκε τους αριθμούς που ευημερούν. “Ομως δεν είπε ότι πέρα από τους αριθμούς υπάρχουν και οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ευημερούν», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν δεν έκανε καμία αναφορά «στην ανάγκη να αλλάξει η οικονομική πολιτική αυτή της λιτότητας που εξακολουθεί να καταστρέφει την κοινωνική βάση της Ευρώπης. Είναι σαν να μην υπήρξε το brexit και η άνοδος της ακροδεξιάς. Επειδή ευτυχώς δεν κατάφεραν οι ακροδεξιοί να νικήσουν στην Αυστρία ή να πάρουν την Προεδρία της Γαλλίας, έβαλαν ξανά το πρόβλημα κάτω από το χαλί και συνεχίζουν με διάφορα ευχολόγια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι έκανε εντύπωση στους ευρωβουλευτές ότι ο Γιούνκερ δεν υποστήριξε την άποψη Μακρόν για ένα κοινοβούλιο της ευρωζώνης, ενώ αντίθετα «πρότεινε να ενταχθούν όλες οι χώρες στο ευρώ, πράγμα το οποίο είναι τελείως ουτοπικό, διότι, υπάρχουν χώρες -πλούσιες και μη – που, βλέποντας τις περιπτώσεις του Νότου, δεν θέλουν με τίποτα να μπουν στην ζώνη του ευρώ. Δεν ξέρω, πως θα μπορούσε να το αντιστρέψει αυτό».

«Το θετικό σημείο της ομιλίας είναι ότι δεν έγινε καμία αναφορά στην Ελλάδα. Όταν πλέον δεν αναφέρονται σε εμάς σημαίνει ότι γινόμαστε μια κανονική χώρα. Εξάλλου, σε μια έμμεση αναφορά, είπε πως όλες οι οικονομίες της Ευρώπης είναι ανοδικές», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, υπογραμμίζοντας ότι βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πρόταση Γιούνκερ για ένα διεθνικό σύστημα εκλογής των ευρωβουλευτών ανεξαρτήτου κράτους-μέλους προέλευσης. «Δηλαδή ο Έλληνας να ψηφίζει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κάποιον Γερμανό. Ή κάποιος Γερμανός, αντίθετα, κάποιον Έλληνα. Θα καταπολεμηθεί η απομόνωση έτσι και θα προωθηθεί η Ένωση, όμως δεν ξέρω εάν μπορεί αυτό να υλοποιηθεί όσο άμεσα πρότεινε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, δηλαδή το 2019», σχολίασε ο ευρωβουλευτής, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και τους δημοσιογράφους Τζούλη Τσίγκα και Χρυσόστομο Λουκά.

«Η Ελλάδα ανήκει στην El Dorado;»

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση της El Dorado για την ελληνική κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την επένδυση, με τον τρόπο που χειρίστηκε την επένδυση η κυβέρνηση. Αλλά όταν έχουμε μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία λέει «εγώ θα ήθελα μια άλλη κυβέρνηση», αυτό πλέον αφορά την ίδια τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία μιας χώρας».

Μάλιστα ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι «η αντιπολίτευση το κατάπιε, ασκώντας απλά κριτική στην κυβέρνηση γιατί χάθηκε η επένδυση. Η Ν.Δ. έχει και μια παράδοση «Στρατηγέ μου, εδώ ο στρατός σας», δηλαδή μια παράδοση υποταγής στους ξένους. Αλλά με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν στις γραμμές της εθνικής κυριαρχίας και της «Ελλάδας που ανήκει στους Έλληνες» τι γίνεται; Ξαφνικά η Ελλάδα ανήκει στην El Dorado και άρα ό,τι κάνουμε εναντίον της El Dorado είναι καταδικαστέο;»

Όπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής έπρεπε σύσσωμα τα ΜΜΕ και ο πολιτικός κόσμος «να αντιδράσουν σε αυτή την δήλωση που θυμίζει τη Χιλή στις αρχές της δεκαετίας του ’70, πριν το πραξικόπημα εναντίον του Αλιέντε, όταν οι μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες έκαναν ευθείες παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας και τελικά οδηγηθήκαμε σ” αυτό το αιματηρό, βάρβαρο πραξικόπημα. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ αυτό δεν θα είχε περάσει αναπάντητο».


(Visited 184 times, 1 visits today)

Read more:
Διευθετήσεις..
Διευθετήσεις..

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close