Στ. Κούλογλου: Η έκθεση των σκίτσων θα γίνει είτε μέσα, είτε έξω από το ευρωκοινοβούλιο

Permalink

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ -ούτε και ο Γάλλος συνάδελφος, με τον οποίο συνδιοργανώνουμε την έκθεση, την λογοκρισία της», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ενώ πρόσθεσε ότι μαζί με τον ευρωβουλευτή Patrick Le Hyaric, διευθυντή της Humanite, της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας, θεωρούν την απόπειρα λογοκρισίας της έκθεσης σκίτσων για την Ευρώπη «προσβολή της ελευθερίας, της δημιουργίας και της έκφρασης. Η έκθεση θα γίνει. Αν δεν γίνει μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, θα διαμαρτυρηθούμε απ’ έξω, ο καθένας με ένα σκίτσο στο χέρι. Δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε ένα σκίτσο».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Κόκκινου στην Ρόδο, την Πάτρα και την Αθήνα, ότι το πρωτοφανές γεγονός αντιβαίνει «σε όποιες αρχές εξακολουθούν να υπάρχουν στην ΕΕ». Φυσικά, όπως δήλωσε, «γίνεται μια προσπάθεια φυσικά να ανατραπεί αυτή η απόφαση. Θα συνεχίσω τον αυτό, γιατί στρέφεται εναντίον της ελευθερίας και της έκφρασης του λόγου και της δημιουργίας».

Αναγνωρίζοντας ότι στον κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου ορίζεται πως το περιεχόμενο μιας έκθεσης πρέπει πάντα να ελέγχεται ώστε να μην περιλαμβάνει υλικό αντίθετο με τις αξίες της Ένωσης, ο Στέλιος Κούλογλου, παρόλα αυτά, διέκρινε στην κοσμήτορα της έκθεσης «μια απίστευτη ευθυνοφοβία. Πέταξε τρία σκίτσα με την Μέρκελ γιατί υποστήριξε πως επίκεινται οι γερμανικές εκλογές και ότι θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Τα εγκαίνια όμως θα γίνουν την επομένη!»

Ο ευρωβουλευτής περιέγραψε πως όταν ανακοίνωσε στην κοσμήτορα πως θα καταγγείλει την απόφαση στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, «εκείνη σάστισε. Την είδα να αναδιπλώνεται και είπε πως θα το συζητήσει και με τους άλλους κοσμήτορες», ενώ σημείωσε πως οι αντιδράσεις για το θέμα είναι διεθνείς καθώς κίνησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ εκτός από την Ελλάδα και στη Γαλλία και στην Γερμανία.

Ακούστε ολόκληρες τις συνεντεύξεις:


(Visited 156 times, 1 visits today)

Read more:
27416810
Ευρωκοινοβούλιο / Δολοπλοκίες στο Στρασβούργο για Ούρσουλα και συμμαχία δεξιάς-ακροδεξιάς. Η ΝΔ;

H σημερινή ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τον νόμο «αποκατάσταση της φύσης» πάει πολύ πιο μακριά από την αποκατάσταση των ευρωπαϊκών...

Close