Κούλογλου: Στο Brexit και την Καταλονία πληρώνουμε τα λάθη της ευρωπαϊκής δεξιάς

Permalink

«Δεν θα έπρεπε καν να μιλάμε για Brexit, όμως σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε εκείνης της Καταλονίας, πληρώνουμε τα πολιτικά λάθη και τους πολιτικαντισμούς της ευρωπαϊκής δεξιάς», δήλωεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή Κάρτα Μέλους της Τηλεόρασης της Βουλής και την δημοσιογράφο Ματρώνη Δικαιάκου. «Στην Ευρώπη προσπαθούμε να ρίξουμε τα σύνορα και όχι να δημιουργούμε περισσότερα, και αυτή είναι και η δική μου προσωπική θέση. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση της Καταλονίας», υπογράμμισε.

«Το μεγάλο λάθος είναι, κατά την γνώμη μου, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όλο αυτό το διάστημα παραμένει σιωπηλή, υποστηρίζει τον Rajoy παρά τα επεισόδια, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να παρέμβει όχι φυσικά για να πάρει θέση υπέρ της ανεξαρτησίας αλλά για να παίξει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο. Ήταν η μόνη που και την ύστατη στιγμή, θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως «το 1999 η Σερβία έγινε κολυμπηθρόξυλα σε ένα αντίστοιχο καθεστώς. Υπήρχε το καθεστώς και το σύνταγμα της Σερβίας και του Κοσσόβου που ήταν μέρος της πρώτης και για φύγει το Κόσσοβο διέλυσαν την Σερβία. Όπως είπα και στα διεθνή μέσα, εάν ο Μαδούρο είχε κάνει τα μισά από όσα έκανε ο Rajoy θα είχε υπάρξει διεθνής κατακραυγή».

Παρακολουθείστε την εκπομπή εδώ:


(Visited 101 times, 1 visits today)

Read more:
troika
Προβολή ντοκιμαντέρ «Παντοδύναμη και Ανεξέλεγκτη: Τρόικα», του βραβευμένου δημοσιογράφου Harald Schumann

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου διοργάνωσε την Τρίτη, 21 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση από το κοινό...

Close