Κούλογλου: Εάν βρω συμμαχίες για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, θα συνεχίσω

Permalink

«Εάν βρω συμμαχίες, θα συνεχίσω. Ήδη στο Ευρωκοινοβούλιο πολλοί ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους. Χρειάζομαι, όμως, το πράσινο φως από την κυβέρνηση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247, για την αρνητική απάντηση που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ερώτησή του, με την οποία ζητούσε την σύνδεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα με τις διαπραγματεύσεις για το brexit.

«Η ιστορία δεν τελειώνει ποτέ! Πως μπορεί να θεωρείται η υπόθεση των Μαρμάρων ‘παλιά’; Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν γίνει ποτέ. Συνήθως όταν συλλαμβάνουν τον κλέφτη, ζητούν και τα κλοπιμαία πίσω. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι πολύ σημαντικά για όλη την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα», είπε ο Στέλιος Κούλογλου.

Σημειώνοντας πως «το πολιτικό σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση ήταν ότι την ώρα που η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ, εμείς πρέπει να προστατεύσουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «δεν είχα υποστήριξη από την Ελλάδα».

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις ΗΠΑ, ο ευρωβουλευτής είπε πως το διεθνές κλίμα για την Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι πολύ θετικό και πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να καμφθεί η στάση του ΔΝΤ ενόψει της αξιολόγησης, με σκοπό να υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή πολιτική.

Βέβαια, όπως είπε ο Στ. Κούλογλου, τα πράγματα για την Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές δεν φαίνεται να αλλάζουν «προς το χειρότερο, ούτε, όμως, και προς το καλύτερο. Τα νέα από το Βερολίνο δεν είναι καλά. Υπήρχε η ελπίδα ότι η Μέρκελ μετά την εκλογή της θα δρούσε προς όφελος της Ευρώπης. Όμως φαίνεται ότι θα κάνει υποχωρήσεις προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία συγκυβέρνησης στο Βερολίνο. Πρέπει να συμφωνήσει με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, που πλέον δεν έχουν καμία σχέση με την Ελευθερία ή τη Δημοκρατία, έχοντας υιοθετήσει τον γερμανικό οικονομικό εθνικισμό και το τιμωρητικό δόγμα ότι πρέπει ‘να πληρώσεις’».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

Y


(Visited 117 times, 1 visits today)

Read more:
22298772284_bc7d50d259_o
Κούλογλου: «Να αφήσουμε τα λόγια και να ξεκινήσουμε τα έργα για να δώσουμε διέξοδο στους νέους που δεν μπορούν να βρουν δουλειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2015 Κούλογλου: «Να αφήσουμε τα λόγια και να ξεκινήσουμε τα έργα για να δώσουμε προτάσεις...

Close