Το ψυχογράφημα του Τραμπ λέει ότι είναι ακατάλληλος για την Προεδρία των ΗΠΑ

Permalink

«Ο Τράμπ είναι ακατάλληλος για την Προεδρία των ΗΠΑ», δήλωσε ο ψυχίατρος Robert J. Lifton, παρεμβαίνοντας σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική μετά από τον ένα χρόνο της παρουσίας Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ο Robert J. Lifton, που είναι λέκτορας ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια και συγγραφέας του βιβλίου «Η επικίνδυνη περίπτωση του Ντόναλντ Τράμπ» δήλωσε ακόμη ότι «ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και η επικινδυνότητα της συμπεριφοράς του Τραμπ μπροστά σε κρίσεις ή όταν δέχεται κριτική, δείχνει έναν άνθρωπο σε παράνοια. Η άγνοια για τους πυρηνικούς κινδύνους και η επιμονή του ότι δεν υπάρχει η κλιματική αλλαγή δεν δείχνει έναν άνθρωπο λογικό και συγκροτημένο, αλλά έναν ατομοκεντρικό χαρακτήρα με έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία». «Όταν ένα τέτοιο ασταθές άτομο έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο, πρέπει όλοι να δράσουμε για να περιορίσουμε αυτή την πιθανότητα. Εάν υπάρξει μια πολιτική κίνηση με σκοπό την απομάκρυνσή του θα πρέπει εμείς της ψυχιατρικής κοινότητας να την υποστηρίξουμε με τις γνώσεις μας.

IMG_1759

Στην επίκαιρη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, μίλησε για τις σχέσεις του Αμερικανού Προέδρου με την Κούβα, η Πρέσβης της χώρας στην ΕΕ, κα Norma Goicochea Estenoz. Η Πρέσβης εξήγησε πως για την «αμερικανική κυβέρνηση έχω τρία αρνητικά χαρακτηριστικά: είμαι γυναίκα, είμαι έγχρωμη, είμαι Κουβανή. Στο πλαίσιο του ‘πρώτα η Αμερική’ και των άλλων σχολίων του Τράμπ κατά των μεταναστών και ότι θα καταργούσε της συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με την Κούβα του Ομπάμα, περιμέναμε τα χειρότερα. Όμως δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές. Η διαφορά που υπάρχει, είναι ότι ο Τραμπ δεν προτιμά την ήπια αντιμετώπιση των πραγμάτων, αλλά θέλει να χρησιμοποιεί δύναμη».

Επίσης, ο whistleblower πρώην πράκτορας της CIA, ελληνοαμερικανός John Kiriakou, που είχε αποκαλύψει πως η διαβόητη υπηρεσία πληροφορίων πραγματοποιούσε το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού με αποτέλεσμα να βρεθεί στην φυλακή, ήταν παρών και κατέθεσε την δική του οπτική. Όπως είπε, «η αμερικανική κυβέρνηση έχει παρελθόν με τα βασανιστήρια. Ήδη από το 1946. Τότε οι στρατιώτες που τα έκαναν καταδικάστηκαν. Όμως ο νόμος δεν άλλαξε. Πλέον γίνονται με εντολή του Προέδρου, δεν τα κάνει αυτοβούλως ένας στρατιωτικός. Θα σας πουν ότι τα βασανιστήρια αυτά έχουν σώσει τη ζωή των Αμερικανών πολιτών. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Για τα βασανιστήρια πρέπει να ντρεπόμαστε. Είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήνουμε να συμβαίνει».

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση σε βίντεο εδώ: goo.gl/DU3CmL

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από τις ΗΠΑ και αλλού, όπως ο Manuel P. Rocha, αναπληρωτής καθηγητής, του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών της Ουάσιγκτον, που αναφέρθηκε στις πολιτικές του Τράμπ σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες. Επίσης ο David Duhalde, από τους Δημοκρατικούς Σοσιαλιστές της Αμερικής, που τοποθετήθηκε επί της κοινωνικής ισότητας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Ο Ben Beachy του Sierra Club, ο οποίος επεσήμανε τους κινδύνους που ενέχουν οι αποφάσεις του Τράμπ που αγνοούν την κλιματική αλλαγή. Η Winnie Wong, από τους συνιδρυτές του κόμματος του Bernie Sanders, η Medea Benjamin, που μίλησε για τα αντιπολεμικά κινήματα στις ΗΠΑ και ο δρ. James Skelly, του Κέντρου Κριτικής Σκέψης, που μίλησε για το μέλλον των διεθνών σχέσεων αλλά και τον πυρηνικό αφοπλισμό. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ.


(Visited 131 times, 1 visits today)

Read more:
949793_DSC_7701_resize_1
«Τα καφενεία της Ελλάδας» – Συμμετοχή Στ. Κούλογλου στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας

Η αίθουσα τέχνης Θεώρημα και η Κλεοπάτρα Λιακοπούλου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος με...

Close