Παρέμβαση Κούλογλου στην Ολομέλεια: Να σταματήσουμε να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για την Γκαλιζία

Permalink

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την Ντάφνι Γκαλιζία», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου απευθυνόμενος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. «Η διαφθορά παράγει έγκλημα και βία», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη να θεσπιστεί ένα νομοθετικό πλαίσιο για την πάταξη της διαφθοράς.
Παίρνοντας τον λόγο στην συζήτηση για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Μάλτα στον απόηχο της αποτρόπαιης δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαλιζία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, δήλωσε πως «δεν πρέπει η Μάλτα να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα δικά μας συλλογικά λάθη».
«Είναι η Μάλτα η μοναδική χώρα που είναι φορολογικός παράδεισος στην ΕΕ; Όχι. Είναι η μόνη που διευκολύνει την φοροδιαφυγή; Όχι. Που ξεπλένει χρήμα; Όχι. Που δεν προστατεύει τους whistleblowers; Όχι», εξήγησε ο ευρωβουλευτής και προσέθεσε ότι «όλα αυτά τα φαινόμενα παράγουν διαφθορά, που με την σειρά της παράγει βία και εγκληματικότητα. Εάν θέλουμε λοιπόν να σταματήσουμε τα εγκλήματα πρέπει να θεσπίσουμε μια πανευρωπαϊκή νομοθεσία ενάντια σε αυτές τις πρακτικές. Ας το κάνουμε επιτέλους! Ας σταματήσουμε να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για την Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία!»
Δείτε εδώ σε βίντεο ολόκληρη την τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου:

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου διοργανώνεται τον Ιανουάριο στις Βρυξέλλες μια εκδήλωση με σκοπό να ανευρεθούν λύσεις για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και των δημοσιογράφων, που μάχονται θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και τις ζωές των οικογενειών τους για να προστατεύσουν την αλήθεια.


(Visited 59 times, 1 visits today)

Read more:
357815-axiako_sustema...
Αξιακό σύστημα…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close