Κούλογλου για Μάνδρα: Τα αυθαίρετα πρέπει να κατεδαφιστούν

Permalink

Οι φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα δίνουν μια «μοναδική ευκαιρία για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα. Τα αυθαίρετα πρέπει να κατεδαφιστούν σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες. Αυτό κάνει ένα ευνομούμενο κράτος. Προστατεύει τους πολίτες του με κάθε κόστος, είτε πολιτικό, είτε οικονομικό, είτε κοινωνικό», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Κατερίνα Δούκα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην επικινδυνότητα για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που ενέχει η παράταση της πολιτικής ασάφειας στο Βερολίνο, αφότου ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, σχολίασε ότι «όταν κρυολογεί η Γερμανία, φτερνίζεται όλη η Ευρώπη».

Ο Στ. Κούλογλου εξήγησε πως «αν παραταθεί η εκκρεμότητα του σχηματισμού κυβέρνησης θα πολλαπλασιαστούν τα αδιέξοδα και θα ενισχυθεί η ακροδεξιά. Θα ήταν προτιμότερο αυτή την στιγμή να γίνει μια κυβέρνηση ακόμη και μειοψηφίας».

Όπως ανέλυσε ο Στέλιος Κούλογλου οι καθυστερήσεις στην Γερμανία θα έχουν επιπτώσεις στην Ελλάδα, αφού οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όπως πχ η παραμονή ή η αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθούν μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο. «Όμως δεν πρέπει ταυτόχρονα να ξεχνούμε πως η Ελλάδα είναι ένα μικρό κομμάτι ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού προβλήματος. Ο Μακρόν κατέθεσε κάποιες προτάσεις προς επίλυσή του, όμως αυτή την στιγμή στο Βερολίνο δεν υπάρχει κανείς για να το συζητήσει», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση αυτές οι εξελίξεις είναι «η αρχή του τέλους της Μέρκελ».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:


(Visited 88 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2017-12-02 at 21.01.26
Κούλογλου: Ποιοι είναι οι φορολογικοί παράδεισοι στην ΕΕ

Στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, που  ετοιμάζεται να νομοθετήσει για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers), αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής, Στέλιος...

Close