Προβολή Ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου στην Λεμεσό

Permalink

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου θα προβληθούν στην Λεμεσό, παρουσία του κ. Στέλιου Κούλογλου, τα ντοκιμαντέρ του «Πεθαίνοντας στο γέλιο» & «Απόδραση από την Αμοργό».

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην Υπόγεια Σκηνή / Πολυχώρος Συνεργείο, Ελευθερίας 91 – Λεμεσός, στις 7:00 μ.μ.

Συγκεκριμένα: «Πεθαίνοντας στο γέλιο» στις 7:00 μ.μ. & «Απόδραση από την Αμοργό» στις 8:30 μ.μ.

Στο διάλειμμα και στο τέλος των προβολών θα υπάρξει συζήτηση του κοινού με τον κ. Κούλογλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

– «Πεθαίνοντας στο γέλιο»: Τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση. Oι διάσημοι Yesmen οργανώνουν την πρώτη μεγάλη φάρσα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Στη δεύτερη πρωταγωνιστεί ο Μάρτιν Σόνεμπορν, κωμικός και ευρωβουλευτής με την παράταξη «Το Κόμμα», ο οποίος επεξεργάζεται ένα πρωτότυπο σχέδιο για την σωτηρία της Ελλάδας. Οι Flashmob διακόπτουν επίσημες εκδηλώσεις με το χαμόγελο στα χείλη. Στην τέταρτη κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το… γέλιο. Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του, τον Ιανουάριο του 2015, ο διευθυντής του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ.

Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες.  Αλλά ακόμη και στις κηδείες δεν λένε αστεία για να γελάσουν και να απαλύνουν τον πόνο;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ.

 

– «Απόδραση από την Αμοργό»: Στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-74), χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν. Ανάμεσα στους εξόριστους πολιτικούς, ο πρώην υπουργός Γεώργιος Μυλωνάς, επίδοξος διάδοχος του Γεωργίου Παπανδρέου. Τόπος εξορίας, η Αμοργός. Το 1969 οργανώνεται μια διεθνής συνωμοσία για την απόδρασή του: Αμερικανοί που περιθάλπουν τους βασανισμένους Έλληνες, Σουηδοί διπλωμάτες, καθώς και μια ομάδα Ιταλών εθελοντών που παριστάνουν τους τουρίστες. Αλλά μια σειρά από απρόοπτα κάνουν το εγχείρημα ακόμη πιο επικίνδυνο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ.


(Visited 112 times, 1 visits today)

Read more:
197178-16289097
Το σχέδιο που κάνει τη βρόμικη δουλειά της Μέρκελ. Του Στέλιου Κούλογλου

Όταν πριν από λίγες μέρες έγραψα ότι υπήρχε εδώ και καιρό σχέδιο να μετατραπεί η Ελλάδα σε προσφυγική αποθήκη, οι...

Close