Κούλογλου: O Ερντογάν προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει την Ευρώπη

Permalink

«Η επιδίωξη του Ερντογάν από αυτό το ταξίδι είναι να ανοίξει και πάλι έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και εξήγησε πως «οι σχέσεις του με την Δύση, και ιδίως με την Γερμανία και την Ολλανδία, έχουν οξυνθεί μετά από δικές του δηλώσεις. Ως αποτέλεσμα δεν είναι πολύ ευπρόσδεκτος στην ΕΕ αυτόν τον καιρό. Η επιδίωξή του, λοιπόν, είναι να επισκεφθεί μια χώρα της ΕΕ ώστε να επαναπροσεγγίσει την Ευρώπη».

«Από την άλλη πλευρά, η δική μας επιδίωξη είναι να έχουμε καλές σχέσεις γειτονίας καθώς μας αφορά πολύ και η διατήρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό πρόβλημα, έστω και υπό την μορφή που είναι», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας πως «από την Θράκη ο Ερντογάν δεν θα κάνει δηλώσεις που θα ανοίξουν ένα μέτωπο και με την Ελλάδα». Παράλληλα απέρριψε τις αναλύσεις ότι η επίσκεψη είναι άκαιρη, σημειώνοντας ότι είναι στρατηγική οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης οι καλές σχέσεις με την Τουρκία.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα η προστασία πρώτης κατοικίας. «Με ανησυχεί το θέμα, όμως εμπιστεύομαι τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Από την άλλη πλευρά, ούτε οι τράπεζες ούτε τα διάφορα επενδυτικά fund έχουν κάποιο ειδικό συμφέρον να παίρνουν στην κατοχή τους μικρές κατοικίες. Αυτή την στιγμή το θέμα χρησιμοποιείται για αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες, όπως για παράδειγμα ένα περιστατικό που παρατήρησα, όπου παρουσιάστηκε εξώδικο ως αναγγελία πλειστηριασμού».

Τέλος για το ζήτημα των απεργιών που έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι πρόκειται για μια «πάγια απαίτηση των δανειστών. Είναι σαφέστατα μια διάταξη που πρέπει να απαλυνθεί και νομίζω πως το Υπουργείο έχει αυτή την πρόθεση και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου:


(Visited 128 times, 1 visits today)

Read more:
screen-shot-2016-12-13-at-2-28-05-%ce%bc%ce%bc
Κούλογλου στην εκπομπή Checkpoint Alpha: «Κίνδυνος μεγάλης αστάθειας στην Ε.Ε.»

Μιλώντας στην εκπομπή Checkpoint Alpha με την Γιάννα Παπαδάκου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου ανέφερε ότι όλοι παραδέχονται πλέον...

Close