Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ντύθηκε στα γιορτινά του σε μια ελληνική βραδιά

Permalink

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες με την υποστήριξη των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνας Κούνεβα και Στέλιου Κούλογλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην γιορτή με έντονο… άρωμα Ελλάδας, που ήταν μια πρόταση του Στέλιου Κούλογλου, συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς από την Ελλάδα και Ελλήνων του Βελγίου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση έλαβαν μέρος με τραγούδια και χορούς το ελληνικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Σχολείου, η ελληνική χορωδία Βρυξελλών, το ελληνικό παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα της Μαρίας Δούβαλη, που παρουσίασε χορούς της Ηπείρου, ο Σύλλογος Κρητών,  το Λύκειο Ελληνίδων Αστυπάλαιας, και μουσικά συγκροτήματα της Αστυπάλαιας και της Κρήτης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν ελληνικά εδέσματα, όπως παστέλια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ρακί, σούμα, και άλλα, που ήρθαν από την Ελλάδα ειδικά για αυτό τον σκοπό.

x1

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι τρεις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

38004545805_336540dbbd_k

Ειδικότερα, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε για την εκδήλωση πως ήταν μια «βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική γιορτινή παράδοση αυτών των ημερών, όπως τη ζούμε και τη χαιρόμαστε στη χώρα μας την Ελλάδα». Ευχήθηκε ακόμη «για έναν κόσμο όπου ο κάθε άνθρωπος θα μπορεί αν έχει σπίτι, οικογένεια και μια χώρα για να ζει με ασφάλεια και ειρήνη».

x2

Στο καλωσόρισμα της η Κ.Κούνεβα συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε ο Νέος χρόνος να έλθει με καλύτερες πολιτικές για τη ζωή των ανθρώπων. «Τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με αγάπη και να σταματήσουν οι πόλεμοι στον κόσμο», ευχήθηκε η Κ. Κούνεβα.

x4

Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου τόνισε ότι «η σημερινή βραδιά είναι γεμάτη Ελλάδα. Η χώρα μας ήταν συχνά αντικείμενο άδικων επιθέσεων, και πρέπει εμείς αλλά και όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα»

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι Ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης (Νέα Δημοκρατία), Νίκος Ανδρουλάκης (Ελιά), Γιώργος Γραμματικάκης (Ποτάμι), Κώστας Χρυσόγονος (Ανεξάρτητος), Τάκης Χατζηγεωργίου (Κύπρος, ΑΚΕΛ) και Χέλμουτ Σολτς (Γερμανία, Die Linke).

Παράλληλα εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής με θέμα την Ελλάδα από την ζωγράφο και λογοτέχνη Ταμάρ Λέβι.

Βρείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες και δείτε βίντεο από την εκδήλωση:

goo.gl/1DEkWh

goo.gl/3TPs3H

goo.gl/t5hhw3


(Visited 199 times, 1 visits today)

Read more:
στο Documento
Κούλογλου: Απέναντι στην κοινωνική καταστροφή η αριστερά πρέπει να είναι πιο επιθετική

Χωρίς έκτακτα και γενναία μέτρα για την κοινωνία και την οικονομία, “η εικόνα του κόσμου την επομένη της πανδημίας του...

Close